Opening '25 jaar OAD' in de Ring

Afgelopen woensdagavond was in de Ring in het gemeentehuis onder grote belangstelling de feestelijke opening van 25 jaar Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe.

PanoOAD

In 1995 zijn de open atelierdagen begonnen in Epe, maar al na korte tijd werd het verzorgingsgebied vergroot naar de gehele Noordoost-Veluwe met de plaatsen Hattem, Wapenveld, Heerde, Vaassen, Emst en in sommige jaren ook Wezep. Het aanbod van open atelierdagen in Nederland is tegenwoordig zonder meer groot te noemen. Liefhebbers kunnen bijna elke week wel terecht bij een kunst- of atelierroute. Dat was in 1995 wel anders. Deze OAD was een van de eersten in Nederland.

‘Feest moet je vieren’ stond er in de aankondiging voor de opening van afgelopen woensdagavond. De Ring stond dan ook propvol, ruim 120 aanwezigen, deelnemers en belangstellenden, kwamen af op deze opening. Naast de gebruikelijk drankjes en knabbeltjes die normaal bij iedere opening worden geserveerd, brachten de deelnemers aan deze expositie verschillende hapjes mee. Er is in de Ring een grote verscheidenheid te zien van 48 kunstenaars, die elk één werk inbrachten. Ondanks deze grote verscheidenheid, de een wat interessanter dan de ander, is het een prachtig geheel geworden. De vrijwilligers van Stichting de Ring die altijd de ingebrachte werken sorteren en ophangen of plaatsen, mogen hiervoor ook wel eens een schouderklopje hebben vind ik persoonlijk. Alle deelnemers aan deze expositie zijn kunstenaars uit het al eerder genoemd verzorgingsgebied, die ook nu nog steeds meedoen of ooit mee gedaan hebben aan deze open-atelierroute. Dat laatste is toch niet helemaal waar, want mij viel op dat er toch nog wat kunstenaars, die de eerste 4 á 5 jaar hebben meegedaan, simpelweg om de één of andere reden ontbraken.

 DSF1938

 DSF1943

 DSF1946

 DSF1950

 DSF1952

Yvonne Lievense van stichting de Ring heette iedereen welkom .......

 DSF1964

....... waarna voorzitter Eric Feijen van de Open-Atelierdagen even in de geschiedenis dook.

 DSF1968

Aan wethouder Jan Aalbers was het de eer om een openings speech te houden.

 DSF1971

 DSF1973

 DSF1974

 DSF1979

 DSF1988

 DSF1992

 DSF2005

 DSF2007

 DSF2010

 DSF2012

 DSF2021

De expositie is te bezichtigen tot 17 mei op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.
Meer informatie op de site van de Ring.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.