Heerlijke toneelavonden in de Hezebrink

Vrijdag- en zaterdagavond stond de toneelgroep Burgemeester van Walsem uit Emst voor het 43e jaar op de planken in dorpshuis de Hezebrink. Beide avonden waren totaal uitverkocht. Geen wonder, want een avondje amateurtoneel in Emst is genieten. Dit keer werd de klucht in die bedrijven ‘Verkeerde hulp op de eerste hulp’ van Henk Roede ten tonele gebracht. Het stuk werd gedeeltelijk in het dialect gespeeld.

(door Henk Boeve)

Bijzonder is de doelstelling van deze toneelgroep, want alle gelden komen ten gunste aan de schoolkinderen van De Sprenge Emst. Zo worden met de opbrengst diverse activiteiten, speelgoed en diverse speeltoestellen gefinancierd.

Het komische stuk speelde zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Hogebaum (John van Huffelen) is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid was. Hij wilde ermee stoppen, maar moest eerst nog zijn opvolger inwerken. Op een bepaald moment kwam een zekere Joop Kleiduif  (Gertjan Berkhoff) langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Nu deed zich het voorval voor dat dokter Hogebaum hem voor zijn opvolger als dokter aan zag en voor wie Gertjan Berkhoff een beetje kent, is het niet moeilijk om te raden wat voor bizarre situaties zich dan voor gaan doen. Zo kwam een zekere Nella Duinoord (Linda van Essen) bij Joop Kleiduif met o.a. maagklachten. Dokter Kleiduif had de oplossing: Nella moest minimaal drie flessen cola, maar vier flessen was nog beter, drinken en dan zouden alle klachten weg zijn. Niet moeilijk te raden wat toen de gevolgen allemaal waren. Daarna moest dokter Kleiduif de maag leegpompen van Nella. De cola, nu zonder prik, die daar weer uit kwam - en dat waren vele glazen - kon opgedronken worden door het personeel van het ziekenhuis, volgens dokter Kleiduif.

Al met al twee prachtige avonden waarbij alle spelers een groot compliment verdienen en in het bijzonder Gonnie Chaigneau in de rol van Roelie Buikstra, een patiënt die achteraf inspectrice bleek te zijn. Door omstandigheden heeft zij in slechts drie weken tijd de rol overgenomen van Ria Dijkhof.

Rolverdeling:
Dr. Hogebaum - John van Huffelen
Joop Kleiduif - Gertjan Berkhoff
Hoofdzuster Joke - Linda Seinstra
Verpleegster Annie - Diny v.d. Wart
Dokter Terpstra - John Bosch
Directeur v.d. Wal - Wiebe Seinstra
Nella Duinoord - Linda van Essen (zij speelde voor de eerste keer mee)
Roelie Buikstra - Gonnie Chaigneau
Rebecca Boom - Yvonne Klaassen
Patiënt Geeltjes - Fennie Dekker
Regiseusse - Selma Pannevis
Souffleuse - Helma Renz


    

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.