Gimmick

Scan 120924 0025new copy

In de jaren 70 van de vorige eeuw heb ik wat foto's voor De Schaapskooi gemaakt van Gimmick, een band destijds in Heerde.

In die jaren 70 ontsproot bij Drukkerij Hooiberg in Epe de heden ten dage zeer goed ingeburgerde gratis krant De Schaapskooi, die ook nu nog steeds wekelijks uitkomt en zeer wordt gewaardeerd wordt door vele Heerdernaren en Epenaren. Mijn toenmalige collega de legendarische Frits Kloekke was de oprichter van de krant wat toen gepaard ging met veel knip en plakwerk onder het normale werk door. Dat ging toen gewoon tijdens het werk en in de avonduren. Dat was een mooie tijd. Frits wist natuurlijk dat ik ook toen al wel eens wat foto's maakte en stuurde mij wel eens op pad voor een opdracht. Hij noemde mij toen HaFo, wat dus duidelijk aangaf wat ik deed. Zo moest ik een keer wat foto's maken van een band in Heerde, genaamd Gimmick. Deze jongens oefenden in een lokaal ergens op de Molenkampjes, aan de kant van de Kamperweg. Afijn ik had een tijd met Frits afgesproken, want hij zou er ook komen om die jongens te interviewen. Maar ik kon wachten tot ik een ons woog, want Frits kwam niet opdagen. Ben toen maar naar binnen gegaan, want ik moest toch met wat foto's thuis komen. Eenmaal binnen bij de band kreeg ik te horen, Frits Kloekke, die komt er hier niet in. Frits knutselde later een artikeltje in elkaar en het werd geplaatst met mijn foto's er bij. Frits was zo'n lekkere rommelkont, ik mocht hem in ieder geval wel. De band Gimmick heb ik nooit zien optreden en weet dus ook niet of ze lang bestaan hebben. Misschien is er iemand die dat wel weet.

Scan 120924 0023new

Scan 120924 0024new

Scan 120924 0025new

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Christiaan

  Ik kan me de band nog herinneren omdat mijn muziekleraar deel uitmaakte van de band. In mijn herinnering speelde hij toetsen, maar als ik de reacties lees waarschijnlijk bas/zang. Er staat hij woont nog steeds in Apeldoorn. Ik dacht dat hij destijds in Epe woonde. Toevallig woon ik alweer bijna 4 jaar in Apeldoorn. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de band. Is er iets op Youtube of ergens anders te vinden?

 • Frans Scholten

  Beste Hafo

  Mijn naam is Frans Scholten. Ik maakte destijds, als zanger/bassist deel uit van de band Gimmick.De foto's op epernet zijn genomen in het clubhuis van de speeltuinvereniging op de Molenkampjes. Op de middelste foto zie je v.l.n.r. Peter Paul van der Houven, Peter Jansen, Rob Hofman, Frans Scholten en Jan Dijkstra. Gimmick heeft, in wisselende samenstelling, nog tot begin jaren '80 bestaan. Er zijn een paar platen gemaakt, weliswaar in eigen beheer, maar toch! Aan het einde van de rit waren, van de heren op de foto's, alleen Jan en Frans nog lid van de band. We hebben in al die jaren door heel Nederland gespeeld, maar uiteindelijk is iedereen toch zijn eigen weg gegaan. Ik weet dat Jan telwoorden bassist is in een coverband. Peter Paul maakt muziek voor zichzelf, Rob en Peter ben ik uit het oog verloren en ik ben lid van twee bands als zanger/gitarist.

  PS Ik krijg in mijn e-mail adres de hoofdletter niet weg. Deze moet klein zijn.

  Met hartelijke groet

  Frans Scholten

 • marcus adams

  In de band zat o.a frans scholten. Hij woont nog steeds in apeldoorn. Hij was in 1980 mijn muziek leraar op de vd poll mavo in wapenveld

 • Hennie Hanekamp

  Beantwoordde: Hennie Hanekamp

  De eerste jaargang stamt uit 1985 !

 • Hennie Hanekamp

  Hoi Bert, als je nog eens in oude weekbladen van "de Schaapskooi" wilt snuffelen? Ik heb de eerste jaargang bijna compleet thuis liggen.

Powered door Komento