Galerie De Aventurijn letterlijk en kunstzinnig ‘In de steigers’

Als je galerie in de steigers komt te staan, dan moet je daar in ieder geval mee spelen. Reden waarom de volgende kunsttentoonstelling bij Galerie De Aventurijn de ludieke titel heeft: ‘Buiten Steigers/Binnen Steigers’. Een negental kunstenaars uit meerdere kunstdisciplines heeft kunstwerken gemaakt m.b.t. bouwsteigers en ook gekeken naar de ‘ruimtelijke ontwikkeling’ rondom een gebouw in renovatie, midden in de Veluwse natuur.

Een compliment aan het adres van de kunstenaars, want kijk nu maar eens naar hun inbreng.

Het werk van Wim Zorn (beelden/schilderijen) beweegt tussen plastiek en grafiek. Steeds in een krachtige beeldtaal: teer en stoer, krachtige, eigenzinnige composities. Zijn volstrekt unieke werken waarin o.a. bamboe is toegepast, wisselt hij af met poëtisch abstracte doeken. De schilderijen zijn in staat om een ruimte te veranderen en de gekozen vormentaal in architectuur te versterken.

Jan Sinke (beelden) maakt abstracte objecten meestentijds uit hout en neemt andere landen als voorbeeld. Bij zijn ranke, smalle, omhooggaande ‘steigers/bruggen’ zie je zijn precisie waarmee hij werkt. Ook de maatvoering van het object is uiterst belangrijk. Een goed concept bewijst zichzelf wanneer het direct leesbaar is.

Nadjezda Schokker (glas) heeft bergen beklommen en daar o.a. Bergsteigers gezien die zij nu in glas neerzet.

Sonja Reedijk heeft zich naast grafiek en collage ook toegelegd op het scheppen van haar eigen papier. De geschiedenis van de ontwikkeling van tekens en het (kalligrafische) schrift blijven een leidraad in haar werk. Ze werkt abstract met structuur en sprekende kleuren, soms is de figuratieve impressie aanwezig.

Annemiek Punt (glas) ontbreekt ook weer niet. Met haar nieuwste creaties ‘twee in één’ en haar steeds vernieuwende techniek, heeft zij ook nu weer nieuwe creaties neergezet die je vrolijk en gelukkig maken. Punt maakt steeds nieuwe sculpturen die anderen niet kunnen kopiëren.

Candida van Nugteren (glas) heeft gebrandschilderde ‘animals under construction’ vervaardigd en hen gevat in een houten omlijsting.

Martine Knoppert (glas) zet brandtrappen in zeefdruk neer. Haar warme gefusede objecten staan in menig interieur majestueus, ondanks hun kleine formaat.

Peter R. Hein, autodidact, werkte aanvankelijk vooral tweedimensionaal: tekenen en schilderen, gevolgd door ruimtelijk werk: toen nog 'Jutkunst', geassembleerd van prachtige 'rommel' en vanaf 1975 ook bronzen beelden. Er kwam beweging: figuren die balanceren, zoeken, klimmen naar grote hoogten; ladders, steigers en wielen werden hun entourage. Maar ook als schrijver heeft hij reeds menig historisch werk op de markt gebracht. Een zeer veelzijdige kunstenaar.

Gré Dubbeldam (emaille) laat “Trappen” ‘up’ en ‘down’ gaan in haar emaille-wandpanelen. Met haar oog voor het buitenleven heeft zij ook rondvliegende boerenzwaluwen meegenomen naar deze expositie. Helaas zijn deze boerenzwaluwen nagenoeg verdwenen uit de Eper omgeving, maar in huis kunnen wij nog altijd een namaak-exemplaar laten rond dwarrelen.

Dit alles is te bekijken tot en met 22 oktober. De galerie is gedurende deze tentoonstelling open donderdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. De officiële opening, in bijzijn van vele kunstenaars, is zondag, van 14.00 – 17.00 uur.

Meer informatie, zie de website www.aventurijnglasgalerie.nl of bel naar 0578 – 610535.

De galerie is niet rolstoeltoegankelijk.

Poster Steiger 900px

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.