'Andere Werelden'

 DSC5338 copyGisteravond werd in de Grote Kerk in Epe de expositie 'Andere Werelden' geopend met beeldend werk van Monica Ligteringen en Ineke van Bennekum en gedichten van Henk Posthouwer. De expositie werd om 19.30 uur geopend door Gerard van den Berg, echtgenoot van Ineke van Bennekum.

Tijdens samenwerking bij de Open Atelier Dagen Noord-Oost Veluwe 2013 ontstond bij het drietal het idee om een gezamenlijke expositie te organiseren met als thema ‘Archetypen’ (oerbeelden, oervormen). De oorspronkelijke doelstelling, een gezamenlijke expositie van elkaar versterkende kunsten, is bereikt. Dat Ineke tijdens de samenwerking overleed, heeft geen invloed gehad op de te presenteren werken en de voortgang. Die heeft daarmee wel de lading van een hommage aan Ineke gekregen. De medewerking van de echtgenoot van Ineke, Gerard van den Berg, mag daarbij niet onvermeld blijven. Samen vormen Monica, Ineke en Henk een combinatie die opvalt door elkaars aanvullende creativiteit. Elk voegt wat toe aan het werk van de ander. En dit maakt deze expositie dan ook uniek.

Monica Ligteringen
Met plastieken van verschillende materialen zoals brons, acrylaat, epoxy en steen. Beelden en panelen in mooie kleuren, glooiende vormen en diepzinnige betekenissen. Soms contrastrijk, soms zo zacht als je je voorstelt in het paradijs. Vanwege genoemde variatie passen deze werken in vele omgevingen.

Ineke van Bennekum
Met bronzen beelden, soms in combinatie met andere materialen. Wat opvalt in het werk van Ineke is de bezieling die zij in haar beelden weet te leggen. Geen beeld is zomaar een beeld. Elk beeld heeft ‘iets’ meer. Het is bijna niet uit te leggen. Je kijkt en wordt ‘gepakt’. Jij wordt het beeld, het beeld wordt jou. Wat je dan voelt noemde Ineke ‘de ziel’ van het beeld.

Henk Posthouwer
Is een ware tekstkunstenaar, met een regionale bekendheid. Henk voegt d.m.v. een grotere betekenis in woorden een extra dimensie toe aan de kunstwerken van Monica en Ineke. Zijn werk stemt tot vragen stellen, nadenken en bezinning. Soms heel direct en begrijpelijk, dan weer alleen een sfeer of gevoel oproepend.

 DSC5306

 DSC5305

 DSC5308

 DSC5313

 DSC5318

Monica Ligteringen.

 DSC5319

 DSC5321

Gerard van den Berg.

 DSC5325

 DSC5326

 DSC5332

Henk Posthouwer.

 DSC5339

 DSC5334

 DSC5328

 DSC5354

 DSC5333

 DSC5343

 DSC5342

 DSC5344

 DSC5346

 DSC5357

 DSC5360

 DSC5362

Vanaf vandaag, vrijdag 9 september t/m vrijdag 28 oktober kunt u deze expositie bezoeken. De openingstijden van de Grote Kerk zijn: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 16.00 uur. De Grote Kerk is ook open op zaterdag 10 september i.v.m. ‘Nationale Orgeldag’ en ‘Open Monumentendag’. En tijdens de Open Atelier Dagen vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober van 12.00- 18.00 uur.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.