EPOP Festival 2016

 DSC4561 copy

Afgelopen zaterdag werd al weer voor de 18e keer het gratis EPOP Festival gehouden in het Loeffpark achter het gemeentehuis.

Van te voren werd al duidelijk dat er het een en ander anders uit zou gaan zien. Dat klopte dan ook, het hele terrein onderging een gehele metamorfose. Kom ik in het tweede artikel op terug, maar nu eerst de optredende bands, want daar gaat het tenslotte om. In totaal traden er tien bands op en een computer freak. Verschillende muziekstijlen kwamen voorbij, rock, garagerock, punk, indy, pop, folk, beatbox en blues. Voor iedereen zat er volgens mij wel wat bij. De ongeveer 2000 bezoekers genoten volgens mij met volle teugen. Ikzelf was benieuwd naar een paar bands, had ze allemaal al eens beluisterd op Youtube. Dat waren Indian Askin en de Ben Miller Band. Voor mij waren dat de absolute toppers van het festival. De beatboxende meneer met zijn computer geluiden had voor mij niet gehoeven en had volgens mij ook beter in de middag gepast. Blijkbaar vonden veel anderen dit wel een leuke act, smaken verschillen gelukkig nu eenmaal.

The Silverfaces:

 DSC4574

 DSC4570

Parallel Lines:

 DSC4630

 DSC4625

Zorita:

 DSC4642

 DSC4639

Iguana Death Cult:

 DSC4668

 DSC4682

Indian Askin:

 DSC4761

 DSC4716

 DSC4705

Backgammon:

 DSC4809

Thijs Boontjes dans- en showorkest:

 DSC4869

 DSC4828

Tracey Silhouette:

 DSC4913

 DSC4889

Traumahelikopter:

 DSC4984

 DSC4973

Maask:

 DSC4993

Ben Miller Band:

 DSC5245

 DSC5085

 DSC5249

 DSC5254

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Jan van de Vlekkert

    Allereerst de grootst mogelijke complimenten voor het organisatie-team en vrijwilligers. Het EPOP festival begint zo onderhand uit te groeien tot een festival met allure. De geweldige sfeer, de aankleding van het geheel en niet te vergeten het nieuw ingebrachte food-plein waren aanleiding om er samen met de muziek er bijna een grote reunie van te maken. Over de bands kun je natuurlijk altijd discussieren, dat blijft een kwestie van smaak, maar ook voor mij waren Indian Askin en in iets mindere mate Tracy Silhouette en met als klapstuk de Ben Miller Band de absolute hoogtepunten. Wat natuurlijk een beetje mijn ding is was natuurlijk het food gebeuren. Super, smakelijk en tegen een betaalbare prijs, lekkere krokante frietjes waar menig cafetaria jaloers op kan zijn. Over sommige andere gerechtjes praat ik niet, daar droom ik alleen nog maar van, Een opvallend detail; de toiletten werden continu gecontroleerd, nota bene door iemand van het bestuur. Complimenten, dat je het niet altijd voor kunt blijven blijft lastig, maar sommige andere festiviteiten in het dorp kunnen hier een voorbeeld aan nemen ............ Van sommige vrijwilligers heb ik vernomen dat het ,,evalueren,, !!!!!! dat vroeg in de ochtend heeft geduurd en dat sommige plannen voor volgend jaar al vast met enthousiasme zijn ontvangen. Deze editie was er in ieder geval een om in te lijsten.

  • Jan

    Mooie foto's van een prachtige dag. Ja, inderdaad Maask had voor mij en gezien de rest van de aanwezigen 's avonds niet gehoeven. Deze meneer vond zichzelf, als enige, grandioos. Des te beter was de slotact van de Ben Miller Band. Deze mannen en vrouw tourt momenteel door Europa en doen in Nederland diverse podia aan zoals Tivoli in Utrecht en Luxor Live in Arnhem. Na jaren het voorprogramma van ZZ-TOP te zijn geweest stonden ze dan zaterdag als slotact op EPOP. Een dag die fantastisch werd af gesloten, alleen die regen had voor mij nog wel een uurtje of twee weg mogen blijven.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.