Expositie van tien KEK-leden in de Ring: 'KEK in the heart'

Diana van Iersel Joseph Custom 2De tien leden van het Kollektief Eper Kunstenaars exposeren van 6 september tot en met 28 oktober in De Ring in het Eper gemeentehuis. De tentoonstelling wordt op zaterdag 3 september om 15.00 uur geopend door wethouder Jan Aalbers.

KEK bestaat op dit moment uit een tiental kunstenaars van verschillende disciplines die samen een eigenzinnig collectief vormen. Het bruist en borrelt bij KEK, in het Kunsthuis aan de Beekstraat in Epe buitelen de ideeën om te experimenteren met andere, eigentijdse manieren van kunstbeleving over elkaar heen. Het collectief voelt nieuwe, meer hedendaagse ambities en verwelkomt graag enthousiaste leden die zich door deze ambities aangesproken voelen.

KEK wil vernieuwend zijn in het (laten) beleven van uiteenlopende kunststijlen en -vormen. Ook wil het nog meer de verbinding aangaan met kunstenaars buiten het collectief. KEK zoekt het experiment als uitdaging, met behoud van respect voor ambachtelijk vakmanschap en kunsthistorische tradities.

De samenwerking met de kunstenaars/bestuursleden van de Ring – er exposeren er momenteel drie in het Kunsthuis in het Beekpark - sluit naadloos aan op deze ambities. Terwijl de kunstenaars van de Ring gebruik maken van het kunsthuis, tonen de kunstenaars van KEK hun veelzijdige kunstvormen individueel in de expositieruimte van de Ring, letterlijk "art in the heart" van de gemeente Epe. Daarnaast verbeelden zij hun eenheid in verscheidenheid door  middel van  een - voor de bezoeker niet te missen - gezamenlijke installatie op de trappen in het gemeentehuis.

Deelnemende beeldend kunstenaars aan de expositie en/of installatie:

Lammy Alons, ambachtelijk beeldhouwer in steen en hout. Zij geeft uitdrukking aan de essentie van de mens, haar beelden kenmerken zich door sereniteit en esthetiek.

Tineke van den Eerenbeemd, veelzijdig kunstenaar met een verrassende materiaalkeuze. Zij toont o.a. draagbare kunst met een surrealistische kwinkslag.

Willemien van Gurp, deze intuïtief werkende kunstenaar laat graag het toeval toe in haar verhalende schilderijen, tekeningen en installaties van mensen, dieren en de natuur.

Marieke Havekes, schildert abstract in grote gebaren en eenvoudige vormen. Zij werkt graag met heldere kleuren en contrasten.

Diana Joseph, neemt het paard en zijn symboliek als uitgangspunt voor krachtige en expressieve beelden in brons en kunsthars.

Han Lammers, ambachtelijk werkende constructivist vertaalt wiskundige formules naar zinken objecten die uitnodigen tot perspectiefwisseling.

Anneke Mensink, werkt graag thematisch aan beelden in kunsthars, die met hun expressieve lichaamstaal de toeschouwer dwingen tot reflectie.

Anita Moerman, naast haar magisch-realistische schilderijen waarbij zij gebruik maakt van oude technieken en materialen, experimenteert zij ook met meer abstract werk.

Wil Scholten, laat zich inspireren door de symboliek uit verschillende spirituele stromingen. Wil toont in de Ring nieuw ruimtelijk werk.

Carla Versluys, life coach, gaf jarenlang lezingen over diverse alternatieve onderwerpen en schreef daarover in bladen als Onkruid, Elixer en Libelle. De Veluwse natuur inspireerde haar tot een boekje waarin ze haar intieme relatie met de natuur beschrijft.

 

De expositie in de Ring is van 6 september tot en met 28 oktober van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur te bezichtigen.

Diana van Iersel Joseph Custom

Werk van Diane Joseph

Han Lammers Custom

Han Lammers brengt onder meer dit kunstwerk in

Tineke van den Eerenbeemd Custom

Kunst om te oenen van Tineke van den Eerenbeemd

Willemien van Gurp Custom

Een van de bijdragen van Willemien van Gurp

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.