Ribs & Blues 2016

23Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag, zijn we weer naar Ribs & Blues geweest in Raalte op de Domineeskamp en ook deze editie was er weer eentje om in te lijsten. Wonder boven wonder bleef het nog droog ook.

Keer op keer krijgen ze het in Raalte weer voor elkaar om een keur aan blues en aan blues verwante artiesten naar Raalte te halen en dat allemaal zonder enige vorm van entree te betalen voor de bezoekers. Wij in Epe zijn natuurlijk ook trots op het gratis EPOP Festival, maar wat er in Raalte gebeurt met de Pinksterdagen overtreft alles ruimschoots. Bent u er nog nooit geweest en houdt u van bluesmuziek van hoge kwaliteit, dan raad ik u aan om volgend jaar met de Pinksterdagen er eens een bezoek te brengen. Heeft u kinderen, geen probleem, er is zo onwijs veel te doen in de kinderhoek, bovendien is daar zelfs een kinderverschoonhoek en een papa en mama bar. Er is een loungehoek, er staan hottubs, eigenlijk te veel om op te noemen. Bovendien komt de inwendige mens al helemaal niets te kort, er zijn uiteraard sparribs, Mexicaans eten, Surinaams eten, kebap, patat en ga zo maar door. Ook zijn er living statues en er lopen kleine voorstellingen rond. Maar de hoofdmoot is toch de Blues. Van de optredende bands op Pinkstermaandag heb ik een selectie foto's gemaakt, want uiteraard ging niet alleen mijn vrouw mee, maar ook mijn camera. Helemaal ondersteboven waren we van de blues gitarist Ryan McCarvey, wat een gigant is dat. Er zijn altijd twee podiums, het kleine podium genaamd Delta Stage en het hoofdpodium, genaamd Main Stage. Die laatste was al heel grote tent, maar omdat men niet zulk mooi weer verwachtte was die tent nog eens met 80 vierkante meter vergroot. In het tweede deel een aantal indrukken van het gebeuren buiten de muziek.

Tiny Legs Tim:

1

2

3

4

 

Thorbjorn Risager:

5

6

7

8

 

Brother Dege:

10

9

11

 

Sass Jordan:

12

13

 

Xixa:

14

15

16

 

Ryan McCarvey:

17

18

19

 

Mojo Man:

20

21

 

The Common Linnets:

22

Hier moest ik een foto maken van achter in de tent, die bomvol stond, er was geen doorkomen aan.

Meer informatie over dit festival vindt u op de pagina van Ribs & Blues

 

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Jan van de Vlekkert

    Mijn hoogtepunt op Tweede Pinksterdag; Ryan McGarvey, fenomenaal en m.i. misschien wel de beste blues- gitarist van deze tijd.
    Ik ga dan ook op herhaling - Vrijdag 23 september in de Dru Cultuurfabriek in Ulft aanvang 20.00 uur.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.