Jongeren jagen hun theaterdromen na in Epe

mydreams (7) (Custom)Ze hebben allemaal een droom die op hetzelfde neer komt: het theater in, of het nou als danser, zanger, musicalster of acteur is. In groepsaccommodatie de Hertekolk aan de Officiersweg in Epe werken ze er samen en individueel hard aan om een stap in de goede richting te zetten. En daar blijkt dat sommigen het helemaal in zich hebben, als we Myléne Nijssen mogen geloven. Ze is eigenaresse van onder meer theaterschool Mydreams uit Velsen en voor het derde achtereenvolgende jaar met haar Kunstkampen te gast in de Hertekolk.

Ze heeft voor deze zomer zes Kunstkampen georganiseerd en drie daarvan vonden afgelopen twee midweken plaats in het domein van de Vierhoutense Paasheuvelgroep in Epe: acteren, dans & musical en muziektheater. Voor de andere reeks workshops moet ze volgende week wegens plaatsgebrek in de Hertekolk uitwijken naar een andere accommodatie, maar voor volgend jaar zomer heeft ze daar al weer drie weken geboekt en vinden alle kunstkampen plaats in Epe.

Het theaterdier pur sangh geeft er zelf les, laat de deelnemers onderwijzen door vaste docenten met wie ze vaker samenwerkt en heeft BN’ers ingehuurd om workshops te geven. In Epe waren de BN’ers Danny Boom (winnaar van de laatste So You Think You Can Dance en danser bij het Scapino Ballet), Giovanni Kemper (vierde in SYTYCD en musicalster), Winston Post (acteur in onder meer GTST, dj, presentator en musicalster in o.a. De Jantjes), Mingus Dagelet (filmacteur in o.a. Koning van Katoren), Marlijn Weerdenburg (hoofdrolspeelster in de tv-serie Danni Lowinski, musicalster en leading lady in de internationaal opererende band Miss Molly & Me), Ralf Mackenbach (zanger, winnaar van het Nederlandse en Europese Junior Songfestival) en Harold Verwoert (zanger, songwriter, presentator en bovenal Coole Piet Diego – al jaren de belangrijkste assistent van Sinterklaas op tv).

Naast ‘technische’ workshops in hun favoriete theaterdiscipline volgen de deelnemers ook workshops waarin ze aan onder meer hun persoonlijkheid en algehele presentatie werken, krijgen ze mediatraining en wordt ze verteld wat ze kunnen verwachten als ze doorbreken of aan bijvoorbeeld tv-shows mogen meedoen.

Zoals bijna elk jaar hadden de kampen een internationaal tintje door deelname van jongeren uit het buitenland. De eerste week in Epe waren er meisjes uit Costa Rica en Japan, voor wie de familievakantie in hun moederland was afgestemd op de kunstkampen. Afgelopen week was er een Belgisch meisje bij. In totaal zo'n zeventig jongeren van 9-19 jaar namen deel aan de Mydreams’ kunstkampen in Epe. Er zaten er bij die onmiskenbaar veel talent hebben en het ver kunnen schoppen in de theaterwereld, maar er waren er ook die terecht helemaal geen ambities in die richting hebben, maar gewoon een leuk vakantieweekje wilden hebben. De persoonlijke ontwikkeling die de deelnemers doormaakten, is frappant. Sommigen kwamen ongelooflijk onzeker, verlegen en bijna schuw naar Epe, maar deden zo veel zelfvertrouwen op, dat ze als een heel ander mens terug naar huis gingen. Dat bleek onder meer tijdens de traditionele slotvoorstellingen op vrijdagmiddag in theater Veluvine in Nunspeet, waar de dode vogeltjes van begin die week vrolijk fladderden en tjilpten. De jongeren slaagden er in ruim vier dagen tijd in om met enkele tientallen groeps- en individuele optredens een anderhalf uur durende, heel afwisselende en wervelende show te brengen waarvoor familieleden en vrienden de handen stuk klapten.

Dat is onder meer te danken aan de professionele begeleiding, waaronder die van pedagoge Lidia, de moeder van de 27-jarige Myléne Nijssen, de eigenaresse van MET Mydreams, waarbij de letters MET staan voor Management, Entertainment en Theaterschool. Myléne is een multi-talent, dat al op heel jonge leeftijd zeker wist dat ze het theater in wilde. Ze houdt er van als de schijnwerpers op haar gericht zijn en is een op en top podiumdier. Als kind al trad ze met haar dansgroep op bij ‘Irene Moors en de smurfen’ en ‘Willem Wever live’ en sindsdien is ze niet van het podium af te slaan. (Klik hier voor een biografie.) Ze volgde opleidingen aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten en begon vijf jaar geleden haar eigen theaterschool. Ze breidt haar activiteitenpakket in razend tempo uit. Met MyDreams Management houdt ze zich bezig met onder meer kindercasting en –management, onder de paraplu van MyDreams Entertainment organiseert ze kinderpartijtjes, maakt  ze videoproducties en verhuurt ze zich als Sinterklaas en zwarte pieten en met haar Theaterschool organiseert ze naast kunstkampen ook dans-, zang- en toneelvoorstellingen en – lessen.

Hoe ondernemend ze is, blijkt wel uit de manier waarop ze begon met Sinterklaas en zwarte pieten. Op een gegeven moment vertelde ze haar moeder ’s morgens vroeg dat ze gedroomd had dat ze samen met onder anderen haar als Sinterklaas en zwarte pieten optrad. En dromen zijn er om te verwezenlijken, is haar lijfspreuk, dus vertelde ze dat ze dat daadwerkelijk wilde gaan doen. ,,Maar weet je wel hoe duur de kostuums zijn?’’, vroeg haar moeder. ,,Ja, dat weet ik, want ik heb vannacht meteen op internet gezocht en pakken besteld.’’

Drie jaar later werd ze als enige vrouw genomineerd als Zwarte Piet van het Jaar en scoorde ze met ‘Si si si’ een nummer 1 notering bij Sinterklaasradio en Sinterklaas.fm.

Je aanmelden voor de kunstkampen van volgend jaar kan nu al via deze link.

mydreams (3)

De deelnemers aan de kunstkampen van Mydreams volgden zowel binnen als buiten workshops.

mydreams (2)

mydreams (20)

 

 

mydreams (7)

mydreams (8)

mydreams (1)

Eén van de zes BN'ers die een workshop in de Hertekolk gaven, is Harold Verwoert, zanger, songwriter, presentator en als Coole Piet Diego al jaren de belangrijkste assistent van Sinterklaas op tv.

mydreams (5)

Verwoert gaf onder meer zangles op het Kunstkamp van Mydreams.

mydreams (6)

mydreams (10)

Na de workshops wilden de meiden een handtekening en met de BN'ers op de foto.

mydreams (11)

mydreams (4)

Myléne Nijssen verzorgt onder meer videoproducties. Van het Kunstkamp en de voorstelling in Veluvine komt een dvd uit.

mydreams (13)

De eigenaresse van Mydreams geeft zelf dagelijks verschillende workshops. Hier vertelt ze dat mensen die het ver schoppen in zangprogramma's van tv-producenten, niet moeten denken dat ze daar zelf rijk van worden.

mydreams (14)

In de huiskamer van de Hertekolk, volgens velen een ideale accommodatie voor dergelijke activiteiten.

mydreams (9)

Het 5-jarig bestaan van Mydreams werd afgelopen twee weken ook gevierd in de Hertekolk. Op de achtergrond rechts moeder Lidia van de eigenaresse.

mydreams (12)

mydreams (15)

Vrijdagmorgen, voor het vertrek naar Veluvine in Nunspeet, werden alle deelnemers geschminkt voor de grote eindvoorstelling.

mydreams (17)

Eén van de nummers was een prachtige alternatieve Ave Maria, met Myléne Nijssen als bruidje.

mydreams (16)

In het najaar is de eigenaresse van Mydreams regelmatig op tv te zien.

mydreams (18)

mydreams (19)

 

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.