Er op uit in de regio (4)

De weekenden zijn er vaak uitermate voor geschikt om eens wat anders te doen, te bezoeken of te beleven, kortom de normale sleur doorbreken. Dit deden wij gistermiddag door een bezoek te brengen aan museum Coda in Apeldoorn.

We hadden reeds vernomen dat heden in museum Coda werk hangt van de Nederlandse fotograaf  Carli Hermès. Carli Hermès, generatiegenoot van onder anderen Erwin Olaf, is een fotograaf die onder andere prikkelende, surrealistische en erotische fotografische getinte werken maakt. Hij maakte zijn opgang in de reclamewereld, waarin hij regelmatig in conflict kwam vanwege zijn controversiële manier van reclamefotografie, wat niet door iedereen werd gewaardeerd. Hij was ook een van de pioniers die het gebruik van Photoshop niet schuwde.

In museum Coda hangen grote tot zeer grote foto's van Carli Hermès als hoofdexpositie. Dit omvat een doorsnede van zijn hoogtepunten, een carrière die begon in 1992. De titel van deze expositie is: "De kunst van het verleiden". Wij hebben genoten van dit uitstapje en vinden het een must voor liefhebbers van dit genre fotografie, die zich ongetwijfeld ook onder Epenaren bevinden. Alleen het museum op zich is ook al de moeite waard om eens te bezoeken. Er hangt heden niet alleen fotografie, maar onder andere ook schilderijen, illustraties, kasten (geheel van afvalpapier gemaakt) en sieraden. Warm aanbevolen dus.

Meer info op de site van museum Coda.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.