Jaarlijks uitstapje Stichting de Ring

Afgelopen zaterdag toog een gezelschap van 9 vrijwilligers die samen Stichting de Ring vormen voor hun jaarlijkse uitje naar Amsterdam, vorig jaar deed men Groningen aan wat hier nog is te bekijken.

Ieder jaar organiseren twee vrijwilligers uit het gezelschap een uitstapje ergens naar toe en meestal wordt er dan een museum aangedaan. Dit jaar kozen de organisatoren voor het Stedelijk Museum in Amsterdam. Er werd om 9.40 uur vertrokken vanuit Nunspeet met de trein. Van tevoren waren er dagkaarten gehaald bij het Kruidvat wat ongeveer 30 Euro per persoon goedkoper is als normaal een retourtje van Nunspeet naar Amserdam. Zelf reis ik nooit met het openbaar vervoer, laat staan met de trein, maar het is toch wel comfortabel reizen, tot op zekere hoogte. In Utrecht stap je dan over op een andere trein die naar Amsterdam Centraal gaat, en ik weet niet hoe het komt, misschien omdat het zaterdag was, er was geen zitplaats meer te vinden in de toch grote en lange trein met twee verdiepingen, het was stervens druk, je zou dan maar zo'n dure treinkaart hebben gekocht.

Vanaf Amsterdam Centraal met de tram naar het Rijks Museum en wat denk je, weer staan want ook daar was het ook erg druk. Aangekomen bij het Rijks Museum, weer lange rijen mensen die naar binnen wilden. Er werden steeds een aantal mensen binnen gelaten en dan was het weer wachten. Eenmaal binnen ook weer een lange rij voor de kassa, maar na dit dan ook weer doorstaan te hebben, eindelijk genieten van al het moois wat er hangt en staat. Toch eerst maar even koffie, want iedereen had daar zo langzamerhand wel trek in, inmiddels was het al weer ruim half twaalf geweest. Ook daar bij het restaurant gedeelte, hoe kan het ook anders, weer in de rij staan wachten, 10 mensen er uit, 10 er weer in. De koffie smaakte wel voortreffelijk en het belegde broodje smaakte ook goed.

Dan het museum in, waar de kunststukken zijn onderverdeeld in eeuwen en verdiepingen. Zelf was ik er nog nooit geweest en men zegt, je moet er eens een keer van je leven zijn geweest, je moet onder andere een keer de nachtwacht hebben gezien. We hebben eerst de periode 1900 tot 2000 bezocht, veel leuke dingen gezien, onder andere wat van de Cobra groep, Rietveld en foto's van Sanne Sannes. Overal waar je je begaf, liepen mensen, heel veel mensen. Maar hier was het nog te doen, hoe anders was het toen we afdaalden naar de vroegere eeuwen met al die oude meesters, waaronder Rembrandt met zijn nachtwachtzaal. Je kon er over de koppen lopen, zo druk was het, niet normaal meer. Al die oude meesters zijn ook allemaal meesterwerken, maar op een gegeven moment heb je het wel gehad, er hangt en staat zo veel en bovendien kon je zaterdag niet overal bijkomen vanwege de drukte.

Op een gegeven moment werd het tijd om Het Rijks Museum weer te verlaten en we besloten om te voet richting Amsterdam Centraal te gaan. Onderweg hebben we nog een terrasje gepikt bij een Ierse Pub, waar mij het bokbier goed smaakte alsmede de snacks. Het leek wel of half Nederland was uitgelopen om met prachtig weer Amsterdam te bezoeken, want overal in de stad kon je over de koppen lopen. In de buurt van de Dam kwamen we nog langs een kermis met mega attracties, echt van die attracties waar ik van zeg, voor geen geld stap ik daar in.

Inmiddels waren we gearriveerd bij Amsterdam Centraal, waar we iets na half vijf op de trein zouden stappen. Op het perron voor de trein naar Utrecht zagen we het al, dat wordt waarschijnlijk weer staan en ja hoor, tot aan Utrecht weer een volle trein. Gelukkig na de overstap in Utrecht konden we weer comfortabel zitten tot aan Nunspeet. Mijn advies, reis dus nooit op zaterdag met de trein naar Amsterdam.

De auto, zo gek nog niet!

Rijen buiten......

.......en binnen in het Rijks Museum.

Lekker bakkie koffie en broodje.

Enorme lampenkappen.

Kanon-schaak-slag.

Cobra werken.

Foto's van Sanne Sannes.

Rietveld creatie.

Stoel met werktekening.

Oorlogszaal.

Hier boven en onder, de nachtwachtzaal.

Gezellig zitten bij een Ierse Pub.

Ja, ze bestaan nog!

Bungeejump voor twee.

Mensen, mensen en nog eens mensen.

We zijn bijna bij de trein.......

........om daarna op het perron te zien dat het wel eens staan zal worden.

Het Centraal Station in Utrecht is een bouwput, het lijkt wel dat men overal in Nederland aan het breken en/of verbouwen is, dus niet alleen in Epe.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.