“Man bijt hond” bij De Koperen Ezel

Afgelopen zaterdag tussen de middag zei mijn buurman: ,,Vandaag zijn ze van “Man bijt hond” aan het filmen bij De Koperen Ezel, misschien iets voor Epernet?”. Blijkbaar was hier weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

Mijn buurman wist echter niet waarom men daar aan het filmen was, dus ben ik er maar even naar toe gefietst, niet wetende of ze al weer weg waren of dat ze nog moesten beginnen met filmen. Eenmaal binnen in de eetruimte was er al wat duidelijk, er zat een viertal vrouwen in een hoek aan tafel naar een video te kijken. Bij navraag bleek dat het om een workshop ging en dat ze een video bekeken die door gordoncursusleidster Maria Simons was gemaakt van een tocht met ezels in de buurt. Van dat gedeelte had ik dus geen foto's. Maar die ochtend liep er ook een fotografe mee, die mij naderhand wat foto's stuurde, die zij die ochtend had gemaakt van de opnames buiten.

“Man bijt hond” heeft in haar uitzendingen een serie over Maria-figuren. De Maria-figuur waar het zaterdag om ging, was gordoncursusleidster Maria Simons uit Heerde. Maria Simons wil een betere wereld bewerkstelligen door ouders beter te laten communiceren met hun kinderen. Een en ander kunt u allemaal lezen op de site van Maria Simons.

,,De workshop was er voor bedoeld om aan de hand van de ezels te bekijken hoe ze samen reageerden op de omgeving. Dit met de bedoeling om dan later weer zo effectief mogelijk te communiceren met hun kinderen, zodat die kinderen vol vertrouwen de wereld in kunnen worden gestuurd, want de maatschappij vraagt nogal wat tegenwoordig. Deze workshop heeft daar hopelijk toe bijgedragen”, zegt Maria Simons.

Dit item komt woensdag 15 of donderdag 16 mei in de uitzending van “Man bijt hond”.

De foto in de aanhef en verder de eerste negen foto's zijn van Harriet van de Berg uit Heerde.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.