Museum Vaassen Historie / KuVa

Als Epenaar komt men niet zo snel in Vaassen. Wat dat is weet ik ook niet, maar op de één of andere manier is het altijd een tweestrijd tussen Epenaren en Vaassenaren. In Epe zit men nog altijd in de maag met het feit dat Vaassen wel een zwembad heeft en Vaassenaren vinden dat Epenaren het hoog in de bol hebben. Zo kom je denk ik nog wel wat meer tegenstrijdigheden tegen. Vaassen heeft toch heel wat te bieden, misschien nog wel meer dan Epe.

Onlangs wilde ik eens kijken wat KuVa (Kunst Uit Vaassen) te bieden heeft, wetende dat het een onderdeel is van Museum Vaassen Historie. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. KuVa bestaat uit 6 kunstenaars met verschillende disciplines, allen uit Vaassen die er met regelmaat exposeren. Ook wordt er iedere periode een gast-exposant uitgenodigd. Toen ik er was, was het thema van de expositie glas. Vanaf heden zijn er beelden, handgemaakte tassen en abstracte schilderijen te zien. Maar dat is nog niet alles, want er gebeurt veel meer, wat u allemaal kunt lezen op de site van KuVa, waar tevens de openingstijden staan vermeld.

Museum Vaassen Historie is zeer zeker voor een ieder, van jong tot oud en of je de oorlog nu wel of niet hebt meegemaakt, interessant. Het is een alles omvattend museum, zo vind je er niet alleen informatie over Vaassen in oorlogstijd, maar ook over de lokale industrieën en kleinijverheid. Heel erg fraai om te zien is de eerste kruidenierswinkel van Smit, bekend van C1000. Mooi zo'n ouderwetse toonbank, waar aan sommige onderdelen nog goed te zien is, dat men er wel eens een peuk op legde, want het was heel gewoon dat de winkelier vroeger rookte achter de toonbank. Ook bij Vaassen Historie werkt men met gast-exposanten. Toen ik er was, exposeerde er modelbouwvereniging “Samen Sterk”. Je wordt er heel hartelijk ontvangen door de vrijwilligers, die uiteraard heel veel weten te vertellen over het reilen en zeilen van het museum. Kortom, ik vond het bezoek aan beide onderdelen van het museum op de hoek Dorpsstraat met de Kosterstraat meer dan de moeite waard. Voor meer informatie met o.a. tevens de openingstijden kunt u terecht op de site van Museum Vaassen Historie.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.