Oplossing voor probleem met loslopende varkentjes

IMG 2664 AangepastVarkentjes, nog steeds een probleem. Die maken zich geen zorgen over een roostertje in de Dellenweg of een hekje waar je gewoon omheen kunt lopen. Nu komt de gemeente, nadat ze de kiosk hebben weggetreiterd, er niet meer uit en vraagt ze de burger om ideeën. Wellicht mogen we straks ook ideeën aandragen voor de loslopende varkentjes?

 

door Hans Betlem

Laat ik vast voor de muziek uitlopen en een idee aandragen. Reizend in het hoge Noorden, ver boven de poolcirkel, kwam ik een leuke oplossing tegen voor het probleem van de vele loslopende rendieren. De foto's spreken voor zich. Ik zie dat elektrische rooster in de Dellenweg al helemaal voor me. En voor onze wethouder van Groen Links: gevoed door een zonnepaneeltje. En als dat hier in het noordelijkste puntje van Noorwegen werkt, dan toch zeker op de zonnige Dellenweg. De foto's stuur ik gratis, dus een dure studiereis voor het hele college op kosten van de belastingbetaler is niet nodig.

IMG 2662 Aangepast

IMG 2664 Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • P Schriemer

    "Oplossing" suggereert dat er een probleem is, maar dat is er niet. De varkens horen in het bos en daar waar wij in het bos wonen (zie bestemmingsplan) lopen de varkens.
    Mocht je ze uit de rest van de kom weg willen houden om overlast te voorkomen (nb heeft niets met veiligheid te maken) dan had je het raster niet in het bos moeten plaatsen.
    Nu is er honderden hectare prima leefgebied buiten het raster, de zwijnen zullen daar altijd naartoe terugkeren.

    De constructie op de foto zal een boel lawaai maken en is daarmee niet toepasbaar op de huidige plek van de sluis.

Powered door Komento