Eper Sprengen gaat Japanse Duizendknoop zelf maar de lijf

japanse duizendknoop 2Al sinds geruime tijd zorgt de exoot Japanse Duizendknoop voor problemen in bermen, perken en groenstroken. Googelen op deze plant leert dat men hier heel serieus mee om moet gaan, omdat er voorbeelden genoeg zijn waar de overwoekering volledig uit de hand is gelopen. De gemeente Epe doet helemaal niets aan de bestrijding van de Japanse Duizendknoop. Een groot aantal eigenaren van bungalowpark De Eper Sprengen hebben zaterdag massaal de handen uit de mouwen gestoken om deze exoot te bestrijden.

 

door Joop de Grutter

Om 12.00 uur werd er gezorgd voor soep en broodjes voor deze harde werkers.

Dit proces zal zich een paar keer moeten herhalen, want het is een zeer hardnekkig woekerende plant die vooral voor huizen, bruggen, straten enz. een heel groot probleem is. Het groeit namelijk door beton en stenen heen. Dit wordt helaas door heel veel gemeenten onderschat.

Maaien en daarna composteren mag niet zoals u in de media kunt lezen, want dan wordt het door compost steeds verder verspreid. De enige goede verwerking is afvoeren via de vuilnisman in de grijze container of in grote plastic zakken.

Verspreiding van ook maar het kleinste deel van deze plant zorgt voor ongeremde uitgroei en moet absoluut vermeden worden.

Het onderhoud op eigen terreinen is voor rekening van de eigenaren maar bermen enz. behoren door de gemeente onder handen te worden genomen. En dan wel kundig en niet met een maaimachine.

Gemeente Epe, neem uw verantwoording en ga dit probleem massaal aanpakken.

Namens de voorzitter De Eper Sprengen

japanse duizendknoop 1

japanse duizendknoop 2

japanse duizendknoop 3

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento