Mieterse herfst dankzij opa's bos

rije rije rije'De Eekhoornweg verbindt de Dellenweg met de Norelbosweg. Er zit nu een knik in, maar dat was vroeger wel anders. Ter hoogte van de knik was een smalle doorgang om via de kortste route op de Dellenweg te komen. Voor ons, kinderen, was dat belangrijk. Dellenweg is hertjes voeren en een ijsje eten bij de (daar istie weer) kiosk', schrijft Hans Betlem in zijn mieterse serie jeugdherinneringen.

'Opa's bos produceerde nogal wat bladeren en die kon je kwijt in daarvoor gemaakte kuilen aan de Dellenweg. En na al die drukke bezigheden: bladeren uitladen, hertjes voeren, ijsje eten, was terug lopen natuurlijk geen optie. Maar waarom zou je ook als vervoer voorhanden was.

En zo hebben we heel wat keren het Eekhoornweggetje op en neer gereden. Het maakt nu deel uit van Villapark Epe Noord en er staan veel dikke auto's. Vroeger was vooral de smalle doorgang spannend: opa's wagen ging er maar net door.

Wat een mooie herinneringen hebben we aan die jaren zestig in Epe...'

rije rije rije

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.