Mieters plekje: de magische Renderklippen

renderklippen‘De Renderklippen. Als kind gingen we er graag naar toe. Vliegeren met opa en oma. En toen het eerste rode fietsje er was, gingen de remmen los’, schrijft Hans Betlem in zijn serie over mieterse plekjes in Epe.

‘De hoge bergen (ze lijken elk jaar lager te worden) hadden iets magisch. Komend vanaf de kiosk (ach...) waren ze er ineens, links van de weg. De Renderklippenweg was een stoffige weg waar je met de auto overheen kon naar Heerde. En onderaan die bergen stonden twee gele pijlen. De een vermeldde 'consumptiekiosk' en wees naar achter mij, de andere vermeldde 'Renderklippen' en wees naar die bergen. Maar waar waren de Renderklippen nou? Als je doorfietste, stonden de pijlen de andere kant op. De Renderklippen waren nergens. Ossenstal, Pluizenmeer en Schaapskooi, die waren duidelijk gelokaliseerd. De Renderklippen waren magisch. En dat zijn ze nog steeds. Ga je de eerste berg op, kom je bij een bankje onder een grote berk. Ik zat daar met mijn grootouders, met mijn eerste vriendinnetje, en met mijn vrouw kijk ik daar op zomeravonden graag naar de zingende leeuweriken.
Epe is veranderd. Mieterse plekjes blijven zolang de Eper politiek.....'

renderklippen

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Anne

    Wat herken ik dat. De trappen afrennen en mijn benen gewoon voorbij lopen. De koepel was al niet meer. Met mijn ouders, broers en zussen een boterhammetje eten op de heuvels, genieten van de schapen in de verte. Via de sprengetjes en de paraplu/pluizemeer weer richting de slingerpaadjes. Prachttijd.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.