Hoort zegt 't voort: plan voor reünie (oud-)bewoners Enkweg

‘Plaatsen jullie ook oproepen voor reünies?’ vraagt Ruud Elbertse ons. Natuurlijk doen we dat, temeer omdat het gaat om een reünie van (oud-)bewoners van de Enkweg en omgeving. Ruud en zijn mede-initiatiefnemer Johann ten Have hebben daar vroeger gewoond, troffen elkaar en nog wat anderen op uitnodiging van Johann en besloten samen te proberen om zo veel mogelijk mensen ‘van toen’ weer eens bij elkaar te krijgen.

Ruud Elbertse schreef er het volgende verhaal over.

,,In de tweede helft van de jaren vijftig werd er in Epe, rondom de Enkweg, maar vooral ten zuiden daarvan, een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Onder de oorspronkelijke bewoners van Epe werd de wijk al snel bekend als de ‘Nieuwbouw’. Hoewel er ook ouderen woonden was de buurt, voor ’t overgrote deel, de nieuwe woonplek voor jonge gezinnen. Zij brachten veel kinderen mee en talloze werden er geboren. De Wisselse School groeide snel uit haar ‘jasje’.

Toen ik in 1957, als Amsterdams jongetje, aan de Enkweg kwam te wonen viel ’t niet mee om aansluiting te vinden bij m’n leeftijdgenootjes. Dat ‘t, ondanks allerlei conflictjes, toch is gelukt moge blijken uit het volgende:

Op zijn uitnodiging ontmoette ik, op 4 april jl., in Het Wapen van Epe, toentertijd één van m’n eerste vriendjes, Johann ten Have. Aanwezig was ook een viertal anderen, met wie herinneringen werden opgehaald. In de ontstane enthousiaste sfeer rees ’t idee voor een reünie, maar dan met alle buurtkinderen van weleer!

Als je destijds, voorafgaand aan en/of aansluitend op, de jaren vijftig en zestig, in de buurt van de Enkweg hebt gewoond of anderszins betrokken bent en erbij wilt zijn, verzoeken wij je aan te geven hoe je bent te bereiken. ’t Liefst voor 21 september a.s.. Alsdan kunnen we tot een inventarisatie van belangstellenden komen en je nader informeren over de voortgang. Ook als je geen interesse hebt, dan horen wij dat graag. Al was het maar omdat wij dan niet langer naar je hoeven te zoeken!

Vooralsnog hopen we op een brede belangstelling en dat je deel wilt uit maken van ons enthousiasme.

Hartelijke groeten en wellicht tot ziens…!

Johann ten Have, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-22484525

Ruud Elbertse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-50268626''

 

Daar zouden wij nog aan willen toevoegen: hoort zegt ’t voort!

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.