Even wat anders, met 'Boerin zoekt knecht'

‘Boerin zoekt knecht’, heet het komische verhaaltje dat oud-Epenaar Henk Plakmeijer dit keer heeft ingestuurd voor Epernet. Even tijd voor wat anders met de man die grappige stukjes schrijven en verzamelen als één van zijn hobby’s heeft. Boer zoekt vrouw, maar dan anders.

Johanna, een alleenstaande jonge boerin in de Achterhoek, plaatste in de zomer van het afgelopen jaar een advertentie in haar favoriete weekblad, want zij was op zoek naar een knecht. Een zonnige dag later meldde zich al iemand, ene GaitJan. Zo op het oog niet direct haar keus, maar ze besloot hem een kans te geven en zei: ,,Je moet eerst een proef van bekwaamheid afleggen. Ik ga in de kruiwagen liggen en dan moet je mij het erf rondrijden".
GaitJan keek wat vreemd op, maar hij begon aan de klus. Doodmoe aan het eind van de rondrit vroeg hij nahijgend of hij aangenomen was. De boerin: ,,Dat kan ik nu nog niet zeggen, ik geef je nóg een opdracht. Ik ga nu in mijn blootje op mijn rug in de kruiwagen liggen en dan moet je mij nog een keer het erf rondrijden, oké?"
Zuchtend begon GaitJan weer te kruien. Bekaf steunt hij na de tweede rit: ,,Ben ik nou aangenomen?"
Boerin: ,,Nee!" GaitJan: ,,Maar waarom dan niet?" Boerin: ,,Jij ziet het werk niet liggen!"

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.