Hallo, hier Borculo! Circus

Om zich tijdens zijn werkzame leven naast zijn zakelijke beroep te ontspannen, had oud-Epenaar Henk Plakmeijer o.a. als hobby het schrijven, verzamelen en bewerken van stukjes met een humoristische ondertoon. Uit zijn archief de volgende bijdrage.

De deur van een bruin café zwaait open, een lenig mannetje maakt een salto en springt op een barkruk. De barkeeper fronst zijn wenkbrauwen en het mannetje zegt: "Ik werk bij het circus een eindje verderop. Een tomatensapje graag". Terwijl ze over koetjes en kalfjes praten, zwaait tien minuten later de deur weer open en een gespierd kereltje komt op dezelfde spectaculaire manier binnen. "Dat is één van mijn collega's" zegt het eerste mannetje.

Nauwelijks is hij uitgesproken of de cafédeur zwiept nu met veel kabaal open. Een houterig ogende man maakt niettemin een dubbele salto en knalt in een ietwat mislukte spagaat op de vloer. "Zeker ook van het circus?" informeert de barkeeper zich vooroverbuigend. "Nee", kreunt de ongelukkige, "maar als je nog eens een paar euro's winst mocht maken, koop dan asjeblieft een nieuw deurmatje!"

Henk Plakmeijer, Borculo

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento