Op de fiets zondag 25 maart

Aan het weer te merken, was het voorjaar echt begonnen. De weersvoorspellingen kwamen volledig uit, het was lekker toeven buiten in het zonnetje, hoewel die temperaturen van dat weekend, andere jaren pas eind maart, begin mei te verwachten waren, maar ja het was mooi meegenomen.

We zeiden tegen elkaar, wat doen we vanmiddag, ik had al in mijn achterhoofd dat ik onder andere wat foto's wilde maken van de watertjes in het hoekje van de Oranjeweg met de Pollenseweg. Een dag er voor kwam ik er met de auto langs en zag dat ze het daar mooi open hadden gesnoeid. We hadden al besloten om die middag te gaan fietsen. De camera hing ik om mijn nek, die ik wilde bedienen met een afstandbediening. Mijn bedoeling was dus ook, dat de fiets ook een rol moest spelen in de serie. Ik had al een route in mijn hoofd, mede ook om weer te wennen aan het fietsen (Harco zal mij wel uitlachen), want dat had bij mij de hele winter stil gelegen, omdat ik toen veel gewandeld heb en per slot van rekening moet er toch weer wat eelt op de billen verschijnen.

Via "De Poort van Epe (1)", zijn we de Langeweg ingefietst richting de Oranjeweg. Daar gelijk bij de meertjes wat foto's gemaakt. Daarna doorgefiets langs de Oranjeweg en bij de parkeerplaats waar  men met mooi weer (helaas stond die ijswagen er nu nog niet), een ijsje kan nuttigen, rechtsaf de Gortelseweg in en daarna weer rechtsaf het Van Manenspad in. Uiteindelijk wilde ik naar de Eper sprengen, om daar nog een plaatje te maken.

Na het Van Manenspad, linksaf de Le Chevalierlaan in en bij de rotonde met de Tongerenseweg, rechtdoor de Elburgerweg op. Voor de Knobbel rechtsaf de Zuidweg in. Dit vind ik altijd een mooi fietspad. Op een gegeven moment als je vlak bij de afslag naar Epe bent, ga je van een heuveltje af en kun je een heel stuk de trappers stil houden. Afijn, u begrijpt het al we gingen hierna richting Epe, via de Dellenweg. Linksaf, over de Belvedereweg de Bijsterbosweg in en dan aan het einde ongeveer waren we aanbeland bij de Eper sprengen. Hier ook nog een paar foto's gemaakt en toen vonden we het welletjes. Via een overheerlijk ijsje in het centrum van Epe weer voldaan thuis en onze achterwerken waren weer een beetje aan de fietszetels gewend.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.