28ste Boerenkoolwandeltocht trekt 774 deelnemers

DSC 0030Onder af en toe een zonnetje, met een paar kleine buitjes en fris weer, gingen gisteren 774 deelnemers op pad om 5, 10 of 15 kilometer in de Eper bossen te wandelen. Dat gebeurde op uitnodiging van wandelsportvereniging WIOS Epe, dat haar 28ste Boerenkoolwandeltocht hield. Startlocatie was net als andere jaren het clubgebouw van de organiserende vereniging aan de Lohuizerweg.

 

Voor het eerst schreven er meer wandelaars in voor de 10 km, dan voor de 15 km. Of dit met de weersvoorspelling te maken had is niet bekend. Voor de 10 km schreven 355 wandelaars in en voor de 15 km 354. De resterende 65 wandelaars liepen de 5 km. De routes waren dit jaar weer geheel anders doordat WIOS de mogelijkheid had gecreëerd om een stop te houden bij restaurant de Ossenstal. Voor de 10 km was dit het verste punt en de 15 km maakte hier een lus om de Haelberg heen, om vervolgens weer met de 10 km-wandelaars mee te lopen naar het eindpunt.

Bij terugkeer bij het clubgebouw genoten 509 deelnemers van een bord verse stamppot boerenkool met worst. Klaargemaakt en uitgedeeld door vrijwilligers van de vereniging. Keurslager Horst steunde de club vereniging met de levering van de aardappelen, boerenkool (zelfs voorgekookt) en de rookworst tegen een aantrekkelijk tarief. Om alle wandelaars de gelegenheid te geven hun maaltijd rustig te kunnen nuttigen, mocht WIOS ook weer gebruik maken van het gebouw van het Rode Kruis.

Volgend jaar wordt de wandeltocht gehouden op zaterdag 16 januari.

Alle foto’s van deze editie staan op  www.wios-epe.nl

DSC 0047

DSC 0148

DSC 0190

DSC 0363

DSC 0379

DSC 0385

DSC 0388

DSC 0400

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.