Een middagje Koningsdag in Epe

Het weer klaarde gistermiddag behoorlijk op, dus togen wij richting het centrum waar de feestelijkheden plaats vonden.

 4270348 cpy

De feestelijke ochtend hebben we zoals ieder jaar overgeslagen. Ik had in de voormiddag nog wat plaatjes willen maken van de brandweer demonstratie, maar dat was helaas ruim voor half een al afgelopen. In de tent hoorden we dat het touwtrekken vanwege het slechte weer helaas niet was doorgegaan. Enkele kinderen hielden zich in de tent bezig met oud Hollandse spelletjes en konden er zich ook laten schminken, altijd leuk. Ook kon er op een paar tafels worden geknutseld. We hebben nog even over de kermis gezworven alvorens de optocht/ritje met oldtimers begon. Helaas stelde dat niet veel voor, hoorden we om ons heen. In de tent was er een goed bezochte kinderkleedjesmarkt. Het was eigenlijk in heel het centrum lang niet zo druk als voorgaande jaren, met wat langer geleden Koninginnedag en sinds een jaar of vijf met Koningsdag. Het Koningsschieten hebben we maar overgeslagen, is toch ieder jaar hetzelfde. We denken dat er veel mensen naar Wapenveld zijn geweest, waar een enorme publiekstrekker was met motoren en fietsen op een koord op zo'n zestig meter hoog boven het publiek, uitgevoerd door het Duitse gezelschap Geschwister Weisheit. Misschien volgend jaar met Koningsdag toch maar eens een van de omringende plaatsen bezoeken.

 4270264

 4270265

 4270267

 4270268

 4270278

 4270280

 4270283

 4270291

 4270303

 4270304

 4270310

 4270325

 4270327

 4270333

 4270338

 4270344

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Bert

  Op het terras was het goed te doen. Rest viel tegen. Ik zou kiezen voor de toekomst met meer music & food en wat straatkleinkunst. Laat het verleden los, die gezelligheid das war einmal.

 • Sander

  Beantwoordde: Bert

  Beste Bert,

  Vrijdag avond was er een heel mooi feest in de tent met een leuke band. Snap best dat het overdag vooral gericht is op kinderen. Daarnaast zijn er altijd nog Epop en Jazz Comes to Town, dus nog heel wat music en food in aantocht!

 • Bert

  Beantwoordde: Sander

  Klopt helemaal Sander. Vrijdagavond echt goede muziek en inderdaad Epop en JCTT. Maar wees eerlijk, een tent met een houten vloer. Je moet er wel flink bij drinken om in de goede sfeer te komen. We hebben een fantastisch horecaplein en kerkplein. Het is 2019 he. Een tent is echt iets van de 80's. Dus tijd voor vernieuwing.

  Overigens alle respect voor al die vrijwilligers die keihard werken!

 • Sander

  Beantwoordde: Bert

  Misschien is een tent echt iets voor de 80's, is van ver voor mijn tijd dus zou dat niet kunnen beoordelen. Wat ik wel weet is dat het nu nog steeds groot succes heeft. De tent stond vol, iedereen maakte er een mooi feest van en de sfeer was goed. Hoe vallen de successen van de tentfeesten in onder andere Emst en Zuuk en verder in de omgeving te verklaren, als het uit de tijd zou zijn? Buiten dat, een succesvol feest wordt niet getypeerd door de setting als zijnde een tent of een plein, maar door de mensen die er gaan feesten!

 • Bert Hanekamp

  Beantwoordde: Bert

  Het is te hopen Bert dat het bestuur jouw suggesties ter harte neemt, zodat het in het vervolg wat minder oubollig wordt rondom Koningsdag.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.