Lammetjesdag topevenement voor jong en oud

lammetjesdag 21Met een winderige maar heel leuke, gezellige en toch ook nog druk bezochte Lammetjesdag heeft de schaapskudde Epe-Heerde gisteren de lammertijd afgesloten. De 130 lammetjes en hun moeders stonden natuurlijk centraal in en bij de schaapskooi op de Renderklippen, maar er was veel meer te zien en ook te knuffelen. Jong en oud vermaakten zich er prima.

 

Het zat de organisatoren weer niet mee. Vorig jaar was het Siberisch koud, gistermiddag vielen weliswaar maar een paar druppels regen, maar het waaide knap hard en vooral in het weiland, waar de bezoekers bij de schapen mochten lopen, voelde het daardoor koud aan. Maar de bezoekers trokken zich daar niets van aan. De meesten brachten lange tijd door bij de kudde, aaiend en fotograferend. Het is opmerkelijk hoe rustig de meeste dieren blijven, al zetten ze wel een sprintje in als kinderen achter ze aan renden.

Rustig bleven ook de lammetjes in de knuffelhoek achterin de schaapskooi, het warme middelpunt van het feest. Sommige kinderen waren er niet weg te slaan. Onder het rieten dak stond ook de kraam van de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde met onder meer ranja, koffie, thee, beschuit met muisjes en broodjes hotdog. Spinster Wilma Snel en de jachthoornblazers van de Vlijthoornbloazers uit Wapenveld hadden er eveneens een warm plekje.

Nieuw was de aanwezigheid van de stichting De Knuffelkonijntjes met de ‘knuffelcaravan’, waar bij toerbeurt wel driehonderd kinderen met twaalf weken jonge konijntjes zaten te knuffelen. De Roofvogelhoeve – ‘vroeger’ Beauty & Wings geheten – is vaste gast op Lammetjesdag en had evenals vorig jaar de pech dat de vogels door de harde wind niet konden vliegen. Maar de schitterende vogels werden wel op de arm getoond en hun eigenaar Nils vertelde er prachtig over. De aanwezigheid van twee ezels van ezelboerderij De Koperen Ezel was weer een voltreffer, want de beide ezels liepen permanent met een blij kind op hun rug. Pech hadden de stroopwafelbakkers van Myammi uit Rotterdam (!), die het door de harde wind halverwege de middag voor gezien moesten houden.

Een mooi moment voor de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde was de komst van een delegatie van Toer Club Heerde. De wielerclub houdt twee toertochten per jaar die dwars door de schaapskooi leiden en drie jaar lang ontvangt de kudde een euro per deelnemer. TC Heerde kon daardoor voor het tweede achtereenvolgende jaar een imposante cheque uitreiken aan voorzitter Jacqueline Koops, ditmaal van 1381 euro.

lammetjesdag 5

lammetjesdag 7

lammetjesdag 21

lammetjesdag 4

lammetjesdag 11

lammetjesdag 12

lammetjesdag 13

lammetjesdag 14

lammetjesdag 15

lammetjesdag 16

lammetjesdag 17

lammetjesdag 18

lammetjesdag 19

lammetjesdag 20

lammetjesdag 2

lammetjesdag 22

lammetjesdag 3

lammetjesdag 9

lammetjesdag 1

lammetjesdag 10

lammetjesdag 6

lammetjesdag 8

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.