Recordaantal deelnemers Boerenkoolwandeltocht

boerenkooltocht 4Schitterend wandelweer en geen wandeltochten in de wijde omgeving resulteerden voor wandelsportvereniging WIOS Epe zaterdag in een record van 947 deelnemers aan de 27ste editie van de Boerenkoolwandeltocht. Het oude record was tijdens de 25ste editie in 2017 met 824 wandelaars.

 

Het grootste deel van de wandelaars koos voor de 15 km: 463, gevolgd door de 10 km met 402 en de 5 km met 82 deelnemers. De routes gingen hoofdzakelijk door de gemeentelijke bossen. Een stop (rustplaats) was er bij vakantiepark RCN De Jagerstee. Vanwege de verbouwing van het restaurant was het café open met een grote tent erbij voor een bakje koffie en andere versnaperingen.

Vooraf had WIOS gemeld dat ze 500 maaltijden tot haar beschikking had. Via voorinschrijving hadden zich al 263 wandelaars aangemeld voor een wandeling met boerenkool met rookworst. Op de dag zelf besloot de club dat er nog 300 deelnemers konden inschrijven, met reservering voor een boerenkoolmaaltijd na afloop. Uiteindelijk zijn er 579 maaltijden geserveerd. Voor de aardappels heeft de vereniging ditmaal zelf gezorgd, de boerenkool is nog éénmaal gesponsord door de Jumbo Van Andel Epe. De rookworsten werden ook dit jaar geleverd voor een zeer vriendschappelijk prijs door keurslager Horst uit Epe. Het gereedschap, zoals de pannen, werd geleend van kampeerboerderij De Berghoeve. En zo was het weer mogelijk om de maaltijden aan te bieden van de vriendenprijs van 2,50 euro en gaat WIOS nog éénmalig een gift doen aan de stichting Kenya Kinderen.

Sinds 2010, het jaar dat de wandelsportvereniging 50 jaar bestond, doet ze jaarlijks een gift aan de stichting Kenya Kinderen. Dit bedrag is opgebouwd uit een vast bedrag, één euro per jaar dat de vereniging bestaat, een variabel bedrag per deelnemer en de giften die gedaan worden in de collectebusjes.

Met rond de 25 vrijwilligers wist de vereniging alles weer in goede banen te leiden. Volgend jaar wordt de wandeltocht gehouden op zaterdag 18 januari.

Alle foto’s van deze editie staan op www.wios-epe.nl

boerenkooltocht 1

boerenkooltocht 2

boerenkooltocht 3

boerenkooltocht 4

boerenkooltocht 5

boerenkooltocht 6

boerenkooltocht 7

boerenkooltocht 8

boerenkooltocht 9

boerenkooltocht 10

boerenkooltocht 11

boerenkooltocht 12

boerenkooltocht 13

boerenkooltocht 14

boerenkooltocht 15

boerenkooltocht 16

boerenkooltocht 17

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.