Herfstkleurentocht trekt 933 wandelaars

herfstkt 11933 mensen hebben afgelopen weekend de 57ste Veluwe Herfstkleurentocht van wandelsportvereniging Wios gelopen.

Het waren dit jaar hoofdzakelijk individuele wandelaars en gezinnen die deelnamen. Er waren maar drie wandelsportverenigingen. De Passerel uit Epe was er ook. De wandelaars konden kiezen uit vijf afstanden 5, 10, 15, 20 of 30 km. De routes liepen grotendeels over landgoederen Welna, Tongeren en Het Geldersch Landschap en wandelaars op de 10, 15 en 30 km gingen ook een stukje door het fraaie landschap van Wissel.

De meest favoriete afstand was de 10 km met 258 wandelaars, gevolgd door de 15 km met 249 wandelaars. Omdat het ook Werelddierendag was geweest had Dier all-In uit Epe voor alle viervoeters die met hun baasjes meeliepen een traktatie gesponsord. Verder waren er weer een aantal kramen met ambachtelijke producten bij de start- en finishlocatie.

Aartje en Peter van Huffelen hielpen beiden voor de 50ste maal als vrijwilliger. Ze waren lid van de vereniging van 1969 tot 1976 en zijn haar daarna trouw gebleven als vrijwilliger. Aartje zit al 50 jaar tijdens het tweedaagse evenement achter de inschrijftafel en Peter was de eerste 35 jaar als route-aanbrenger en de laatste 15 jaar als parkeerhulp actief. Uit handen van Hennie Hanekamp ontvingen beiden een VVV-bon en een bos bloemen. Ook Leida Wagenvoort-Strijk is een trouwe vrijwilliger van de vereniging. Via een goed bevriende buurman die lid van de club was en zoon Jan, die in het voorjaar van 1973 lid werd, is Leida als vrijwilliger betrokken geraakt bij Wios. De eerste jaren met de verkoop van de souvenirs en vanaf 1978 bij de verkoop van de koffie. Dit jaar had ze aangegeven dat ze nog één keer zou helpen, maar volgend jaar niet meer. Ook zij kreeg uit handen van Hennie Hanekamp een VVV-bon en een bos bloemen.

herfstkt 1

herfstkt 2

herfstkt 3

herfstkt 4

herfstkt 6

herfstkt 7

herfstkt 10

herfstkt 11

herfstkt 12

herfstkt 8

herfstkt 9

Aartje van Huffelen

Aartje van Huffelen

Peter van Huffelen

Peter van Huffelen

Leida Wagenvoort

Leida Wagenvoort

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.