Herfstkleurentocht trekt 933 wandelaars

herfstkt 11933 mensen hebben afgelopen weekend de 57ste Veluwe Herfstkleurentocht van wandelsportvereniging Wios gelopen.

Het waren dit jaar hoofdzakelijk individuele wandelaars en gezinnen die deelnamen. Er waren maar drie wandelsportverenigingen. De Passerel uit Epe was er ook. De wandelaars konden kiezen uit vijf afstanden 5, 10, 15, 20 of 30 km. De routes liepen grotendeels over landgoederen Welna, Tongeren en Het Geldersch Landschap en wandelaars op de 10, 15 en 30 km gingen ook een stukje door het fraaie landschap van Wissel.

De meest favoriete afstand was de 10 km met 258 wandelaars, gevolgd door de 15 km met 249 wandelaars. Omdat het ook Werelddierendag was geweest had Dier all-In uit Epe voor alle viervoeters die met hun baasjes meeliepen een traktatie gesponsord. Verder waren er weer een aantal kramen met ambachtelijke producten bij de start- en finishlocatie.

Aartje en Peter van Huffelen hielpen beiden voor de 50ste maal als vrijwilliger. Ze waren lid van de vereniging van 1969 tot 1976 en zijn haar daarna trouw gebleven als vrijwilliger. Aartje zit al 50 jaar tijdens het tweedaagse evenement achter de inschrijftafel en Peter was de eerste 35 jaar als route-aanbrenger en de laatste 15 jaar als parkeerhulp actief. Uit handen van Hennie Hanekamp ontvingen beiden een VVV-bon en een bos bloemen. Ook Leida Wagenvoort-Strijk is een trouwe vrijwilliger van de vereniging. Via een goed bevriende buurman die lid van de club was en zoon Jan, die in het voorjaar van 1973 lid werd, is Leida als vrijwilliger betrokken geraakt bij Wios. De eerste jaren met de verkoop van de souvenirs en vanaf 1978 bij de verkoop van de koffie. Dit jaar had ze aangegeven dat ze nog één keer zou helpen, maar volgend jaar niet meer. Ook zij kreeg uit handen van Hennie Hanekamp een VVV-bon en een bos bloemen.

herfstkt 1

herfstkt 2

herfstkt 3

herfstkt 4

herfstkt 6

herfstkt 7

herfstkt 10

herfstkt 11

herfstkt 12

herfstkt 8

herfstkt 9

Aartje van Huffelen

Aartje van Huffelen

Peter van Huffelen

Peter van Huffelen

Leida Wagenvoort

Leida Wagenvoort

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.