Jammer, we konden niet alles proeven wat we lekker vinden

Knipselsmakelijk epe 1,,Waar kun je voor een tientje nou met zo veel lekkere verschillende dingen je buik rond eten?’’, vroeg de man tussen twee hapjes gebakken schol door. Duizenden mensen zullen uit ervaring hetzelfde antwoord geven als wij: alleen bij Smakelijk Epe. Ze genoten vanmiddag met volle teugen van de vijfde editie van het smulfestijn op het Gruttersplein.

 

Het is het grootste en lekkerste openluchtrestaurant van de wijde omgeving, met warme en koude hapjes en drankjes. Wie daar geen tien zalige hapjes kan vinden, is blind en moet zijn of haar smaakpapillen laten nakijken. Fantastisch wat de negentien ondernemers de smulpapen voorschotelden. Het ene was nog lekkerder dan het andere. De keuze was te groot, er waren veel te veel lekkernijen om ze allemaal te kunnen proeven. Alles met liefde en zichtbaar veeel plezier bereid en uitgedeeld. En, afgezien van het bier, alles voor één muntje, dus één euro. Geen geld. Een pure traktatie!

Toch een kritisch nootje. Waar waren de uitbaters van de meeste restaurants? Waarom doen de meesten niet mee? Dit is toch een uitgelezen mogelijkheid om met wat kleine culinaire hoogstandjes nieuwe klanten te werven, om mensen nieuwsgierig naar meer te maken, om te helpen Epe op de kaart te zetten als een dorp waar je geweldig lekker kunt eten. Foodondernemers en zelfs supermarkten droegen wel een steentje bij en hebben ongetwijfeld nieuwe klandizie aangeboord en in ieder geval sympathie gekweekt. Hulde en dank voor al dat lekkers!

Zij maakten het gemis aan de horeca – smakelijke uitzonderingen als eetcafé restaurant De Baron, grand café Cornelis, Friethuys Epe en pannenkoekenhuis De Honingpot daargelaten – meer dan goed. En trokken zoals elk jaar zo veel mensen naar het dorp, dat het in de meeste winkels ’s middags opvallend rustig was. Tot nu toe zat het elk jaar mee met het weer, maar ik denk dat als het een volgende keer de hele dag regent, het nog zo druk zal zijn. Want Smakelijk Epe is voor duizenden mensen een heerlijk uitje dat ze voor geen goud willen missen. Weer of geen weer.

smakelijk epe 2

smakelijk epe 3

smakelijk epe 4

smakelijk epe 5

smakelijk epe 6

smakelijk epe 7

smakelijk epe 8

smakelijk epe 9

smakelijk epe 10

smakelijk epe 11

smakelijk epe 12

smakelijk epe 13

smakelijk epe 14

smakelijk epe 15

smakelijk epe 16

smakelijk epe 17

smakelijk epe 18

smakelijk epe 19

smakelijk epe 20

smakelijk epe 21

smakelijk epe 22

Voor wie er niet was en wel van lekker eten houdt: dit hebben jullie gemist:

smakelijk epe menu

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Oscar

    Een en al positiviteit wat mij betreft en niets mis mee. Heerlijk eten en drinken en natuurlijk getroffen met het weer. Wel een aandachtspuntje......van meerdere bezoekers gehoord. De zit gelegenheden zijn veel te beperkt. Als je effe rustig en gezellig in groepsverband wilt eten, drinken, bijpraten..........???? Zeg maar waar je moet gaan zitten. Dit kost denk ik klanten / bezoekers.

  • R. VELDHUIS.

    Het was weer lekker..........
    Ze hebben allemaal hun best gedaan super !!

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.