Teun Mulder tekende de Fietsbelofte

FietsbondVoormalige baanwielrenner en Olympiër Teun Mulder uit Emst gaf vanmorgen het goede voorbeeld. Hij ondertekende de Fietsbelofte tijdens de Culturele Pleinmarkt in de tent van Fietsersbond Epe.

Teun Mulder beloofde daarmee dat zijn kind(eren) in de toekomst op de fiets naar school zullen gaan. Zo vaak mogelijk, maar minimaal eens per week. Hij ondertekende de Fietsbelofe onder een toekijkend oog van zijn dochtertje Hannah. Hannah is nu nog niet zo ver, maar dat komt in de toekomst nog wel. Van de fietsersbond afdeling Epe ontving de kleine een mooi toepasselijk shirtje.

 DSF5467

 DSF5463

 DSF5472

 DSF5475

 DSF5476

Achtergrondinformatie:


Fietsersbond Epe wil kinderen en hun ouders motiveren om (meer) op de fiets naar school te gaan. Beter voor hun gezondheid, beter voor hun verkeersinzicht, beter voor het milieu. Voor kinderen en hun basisscholen heeft de landelijke Fietsersbond de campagne Het Fietsende Schoolkind ontwikkeld. Ouders krijgen daarin ook een rol. Zij kunnen de Fietsbelofte ondertekenen.
Tijdens de Pleinmarkt konden ouders de Fietsbelofte (digitaal) onderschrijven. Fietsersbond Epe beloonde de ondertekenaars die dag met een informatieve fietsroute door de natuurrijke omgeving van (naar keuze) Epe of Vaassen. De kinderen kregen een kleurplaat van Het Fietsende Schoolkind.
Fietsersbond Epe riep kinderen en ouders op om er dan ook bij te zijn en er een vrolijk moment van te maken. De fiets mocht voor die gelegenheid mee de Pleinmarkt op.
Behalve voor de campagne het Fietsende Schoolkind vroeg Fietsersbond Epe tijdens de Pleinmarkt aandacht voor de verkiezing van Fietsstad 2020. De mening van de fietser bepaalt welke gemeente de beste fietsgemeente wordt. Iedere fietser is stemgerechtigd. In de tent (maar ook thuis) konden fietsers hun mening geven over het fietsklimaat in de gemeente Epe of een andere gemeente. Dat kon digitaal of op papier.
Fietsersbond Epe bood verder de hele dag informatie over de fiets-infrastructuur in de gemeente Epe en verleende banden-oppompservice.

Voor meer informatie:

Secretariaat Fietsersbond afdeling Epe
Klaverkamp 76 8162 HT Epe
Tel 0578 61 60 28
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento