Leemkuil paradijsje voor liefhebbers van waterlelies

leemkuil 2De Leemkuil is nog even op z'n mooist. De zandafgraving in de buurt van de rotonde Tongeren, waar begin jaren 70 zand is gewonnen voor de aanleg van de rijksweg A50, staat tjokvol bloeiende lelies. Voor de liefhebbers een paradijsje.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Rijk van Ark Jzn

  Ventweg langs de S9 volgen vanuit Epe, richting Nunspeet. Juist voor de rotonde in Tongeren, met de afslag naar 't Harde, aan de rechterzijde in het bos. Een wandelpad met klaphek leidt er naar toe.

 • Norene

  Goedemorgen!
  Hoewel dit een oud bericht is, toch even proberen! Hebben jullie toevallig een adres voor mij? Dit lijkt mij een prachtige plek om te fotograferen met bijvoorbeeld een model.
  Mochten jullie dit nog lezen: alvast bedankt!

 • jan stenvert

  Heren, het klopt wat jullie schrijven: dit is de oude leemkuil, een eindje verderop, richting 't Harde, ligt nog een (grotere) plas, die ontstaan is door zandafgraving. Maar daar groeien nauwelijks tot geen waterlelies.

 • Rijk van Ark Jzn

  Jan de Leemkuil bij de rotonde in Tongeren was er al in mijn jeugdjaren en was een kuil waar leem gedolven werd. Dit was al ver voor de aanleg van de A50.
  Kan mij daar geen zandafgraving herinneren voor de aanleg van de A50, dat was de afgraving, wat nu het Heerderstrand is.
  Aan de Koekenbergweg, het afgesloten gedeelte, richting Ossenstal, ligt aan de linkerzijde de oude zandafgraving van Steenbergen, is thans geheel begroeid met voornamelijk berk.
  Groet Rijk Jzn

 • R Kroes

  Ik dacht dat dit een oude leem kuil is?
  En dat iets verder op de genoemde zand afgraving ligt.
  Rik

 • Brummel

  Mooie foto's van de Leemkuule de zandafgraving uit de jaren 70 ligt iets verderop .

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.