De mooiste foto's van de schaapskudde

even ruiken

Een fotowedstrijd met als onderwerp het naar alle waarschijnlijkheid meest gefotografeerde ‘object’ van de wijde omgeving. Dat moet wel mooie foto’s opleveren. Dat klopt, kijk maar naar de winnende tien platen van de fotowedstrijd die de schaapskudde Epe-Heerde samen met Ondernemersvereniging Epe heeft georganiseerd ter gelegenheid van het schaapscheerdersfeest, dat op zaterdag 15 juni naast de Grote Kerk in het centrum van Epe wordt gehouden.

De mooiste tien foto’s worden daar op groot formaat geëxposeerd. Er zijn ongeveer tweehonderd foto’s ingestuurd. Dat valt nog mee als je bedenkt dat tijdens de fameuze vroege-vogelwandelingen die de kudde jaarlijks organiseert, deelnemers zo een paar honderd foto’s schieten en 500 foto’s geen uitzondering zijn.

De jury, bestaande uit schaapherder Lammert Niesing, hoffotograaf Ben Hanekamp van deze site en bestuurslid van de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde Jan Stenvert, had er een zware kluif aan om de mooiste te selecteren. Slechts drie foto’s werden unaniem als absolute juweeltjes gekozen: een meisje bij de afrastering van het weiland waarin de schaapskudde staat van Erik van der Zwan, een aangelijnde hond die neus aan neus staat met een schaap van Mireille Bouwhuis en een prachtige profielfoto van een mooi zwart schaap van Mai Hoang. De overige winnende foto’s kwamen bij twee van de tien juryleden in de top 10.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.