Lampionoptocht in Emst elk jaar weer leuk

foto 4 lampionoptocht 27 april 2019De meeste inwoners van Emst gaan op Koningsdag of naar Vaassen of naar Epe. Begrijpelijk, want overdag is er weinig in het eigen dorp te beleven. De Emstenaren vieren hun Oranjefeest altijd eind augustus uitbundig, tijdens het Emsterfeest en dit jaar oen ze dat al voor de 101ste keer. Dit heeft nog te maken met de regeerperiode van koningin Wilhelmina uit de periode 1880 tot 1962. Zij was jarig op 31 augustus, vandaar dat het Emsterfeest altijd in augustus wordt gehouden. Maar ieder jaar organiseert Oranjevereniging Emst wel een lampionoptocht voor de jeugd, met als begin- en eindpunt dorpshuis de Hezebrink. Traditioneel wordt de optocht begeleid door muziekvereniging Prins Bernhard.

 

En dan is het kwart over acht. Zal het droog blijven, is even de vraag. Voordat de stoet in beweging komt, speelt muziekvereniging Prins Bernhard het Wilhelmus. Donker is het nog niet, maar dat mag de pret niet drukken voor de vele kinderen die meedoen aan de optocht. Aan het eind van de stoet versierde fietsen, skelters, steps natuurlijk de bezemwagen van de Oranjevereniging. Deze keer bestond de bezemwagen uit een kruiwagen, onder het motto: veronderstel eens dat er een brandje uit zou breken onderweg, dan kan die snel geblust worden. Al met al een prachtige lampionoptocht.

De Oranjevereniging had diverse prijzen beschikbaar gesteld. De eerste tien waren voor:

1. De Hulpverleners
2. Benthe Braakman
3. Ruby Rozendal
4. Amy Nooteboom
5. Maud van Gortel
6. Seb Boeve
7. Yaro van Essen
8. Roan Nooteboom
9. Sem Kasperink
10. Joas Kraayenhof

foto 1 lampionoptocht 28 april 2019

foto 2 lampionoptocht 27 april 2019

foto 4 lampionoptocht 27 april 2019

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.