Ruim zestig kinderen zoeken plankjes in Emst

palmpasen 4In 1965 was het voor de eerste keer dat de Speeltuinvereniging in Emst met de kinderen ging eieren zoeken. Dat het eieren zoeken nog steeds erg populair is in Emst, bleek zaterdag maar weer.

 

door Henk Boeve

Ruim 60 kinderen hadden zich zaterdagmiddag om één uur verzameld bij de speeltuin. Het is een traditie dat de eieren niet verstopt worden bij de speeltuin aan de Ds van Rhijnstraat, maar ergens in het bos. Dit jaar was dat anders en dat had zijn redenen, want men wilde ook aanwezig zijn bij de opening van de vernieuwde Hoofdweg. Dus dit jaar werden de eieren verstopt in de speeltuin. In de praktijk worden er helemaal geen eieren verstopt, maar kleine stukjes hout. De kunst was om een plankje te vinden. Fanatiek werd er gezocht door de kinderen. Schitterend om te zien. Na ruim een half uur hadden ze alle plankjes, bedoeld als eieren, gevonden. Ze werden ingeleverd en de kinderen ontvingen voor ieder ingeleverd plankje een chocolade paasei.

Ook een traditie is dat na het eieren zoeken de kinderen met hun versierde paashaas onder begeleiding van muziekvereniging Prins Bernhard door Emst trekken. Zo ook dit jaar. Nu was het eindpunt het horecaplein tussen de Emsterie en garage Riphagen, waar de opening van de vernieuwde Hoofdweg gevierd werd.
Al met al een bijzonder geslaagde dag met de complimenten aan de speeltuinvereniging.

De uitslag van het plankjes (eieren) zoeken:

Groep 0, 1 en 2
Goud: Sammy
Zilver: Yuna
          Tamar (2 x)
          Aaron

Groep 3,4 en 5
Goud: Lieke
Zilver: Isabo
          Tessel
          Lars
          Damian

Groep 6,7 en 8
Goud: Thomas
Zilver: Naomi
          Vera (2x)
          Thomas

palmpasen 1

palmpasen 2

palmpasen 3

palmpasen 4

palmpasen 5

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.