Uit de oude (foto)doos

Untitled 9 copyWie wat bewaart, die heeft wat, wordt er wel eens gezegd. Dat gaat ook op voor de volgende foto.

In de oude (foto)doos van mijn schoonouders kwam ik de volgende foto tegen. Mijn schoonvader Gerard Jansen staat er op en ook zijn broer Wim Jansen. Maar wie zijn dan die andere mannen, en is het een vereniging, een genootschap of iets anders? Leeft er nog iemand van, wie het weet mag het zeggen.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Gerrit Berkhoff

  Henk "Kiessie Bijsterbosch bovenste rij 3e van links

 • Gert van den Esschert

  Zoals Bé Kooiman hieronder al schreef, hebben we hier te maken met een foto van de spelers en het bestuur van de v.v. Epe. Tgv het kampioenschap van het 1e elftal in 1947. Het bestuur en spelers kwamen bijeen in 't Wapen van Epe, voor een borreltje en een door het bestuur aangeboden diner. Op 10 augustus 1947 werd men kampioen van de 4e klasse. Na een aantal promotiewedstrijden wist men door een uit-overwinning (2-4) bij het Brummense B.I.C. promotie naar de 3e Klasse van de KNVB af te dwingen. Het was Arend Jan Hofmeijer die 2 x wist te schoren, en de andere 2 doelpunten kwamen op naam van Frits Vredenberg.

  Op de foto staan: Achterste rij, vlnr: Adri Lodder?, Voorhorst, ?, Henk Post, Jopie Logen en Arend Jan Hofmeijer. Midden: ?, Wim Jansen, Gerard Jansen, Joop Vierwinden, Jan Albertus (doelman), Henny Koedijk, Jan Post en Frits Vredenberg. Voorste rij: Anton van Meekeren, Arend Post, Bart Rensink, J. Terwiel (voorzitter), Piet van de Sigtenhorst en Hendrik de Graaf.

  Na het kampioenschap volgde een triomftocht door het dorp: 'Met de Harmonie voorop reden enkele rijtuigen door het dorp, waar overal mensen stonden, die met blijde gezichten en hoeraatjes uiting gaven aan hun vreugde'.

  Bron: Boek 70 Jaar s.v. Epe 1939 - 2009 van auteur Tonnie Brands m.m.v. Gerrit Tenkink.

 • Bé Kooiman

  Het lijkt mij een foto die relatie heeft met s.v. Epe (toen nog v.v. Epe). Ik herken inderdaad de gebroeders Jansen, maar ook Jan Post, middelste rij 2e van rechts (zoon van Arend en Marie Post en vader van Ria v.d. Kolk-Post), Helemaal rechts op de 2 e rij kan Frits Vredenberg zijn en rechtsboven is Arend Hofmeijer.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.