Derde aflevering van de december maand in 2017

In afwachting van de grote hoeveelheid sneeuw die aanstaande dinsdag zal gaan vallen volgens weerbureau Weeronline voeg ik nog een sneeuw serie toe van december 2017.

 DSF2732 copy

Het was toen een genot om er op uit te gaan met mijn fototoestel. Dat begon op die avond van 8 december 2017, en vervolgens 9 december 2017 overdag om de sneeuw te fotograferen die was blijven liggen en vervolgens deze serie van 10 december 2017 waar ik foto's laat zien van overdag en 's avonds. Dit soort weersomstandigheden komen niet zo vaak voor en daar maak ik dan gretig gebruik van. Bovendien is er nu nog geen sneeuw gevallen en daarom zijn deze series misschien een voorbode van wat ons zoal nog te wachten staat, tenminste als de weersvoorspellingen uit komen, wat nog altijd maar de vraag is. Ik geniet bij het terugzien van de gemaakte beelden met volle teugen en misschien u bij het zien van de plaatjes ook. Eigenlijk kan ik er nog wel een vierde serie plaatsen, want op 11 december 2017 lag er ook nog genoeg sneeuw, maar dat is volgens mij te veel van het goede.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!



Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!



De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.



Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na ons



VA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.



Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.



Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.



Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.



Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!



Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.



Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.