Juweeltjes

te laatWat wonen we in een schitterende omgeving en wat is fotograferen een leuke hobby, denk ik vaak als ik mijn foto's archiveer en ze nog eens de revue laat passeren. In de geweldig kleurrijke herfst heb ik een paar juweeltjes gemaakt, al zeg ik het zelf. Dat is in onze contreien geen verdienste van de fotograaf of goede spiegelreflexcamera en dito lens - een aantal foto's hieronder heb ik met mijn mobieltje gemaakt - maar van het mooie jaargetijde en onze schitterende omgeving; dan kun je geen foto's maken die niets bijzonders hebben. Het is vaak een kwestie van op het juiste moment kliken en soms van puur geluk of stom toeval.

Aan het eind van de middag wandel ik vaak op de Renderklippen. De ondergaande zon belicht de herfstbomen dan extra mooi. De bomen lijken nòg kleurrijker. Maar ook een foto zonder veel kleur(en) kan mooi zijn. Als je mazzel hebt en de lucht wat vochtig is, kan het boven ons spectaculair zijn. Een plasje water in het Wollegrasven met z'n gele gras eronder en je hebt een pláátje van een foto.

Ook 's morgens vroeg heb je in de herfst vaak mooi licht. We wandelden op een zonnige morgen het bos uit en hebben een paar minuten staan genieten van dit rijtje bomen langs de Dellenweg.

De Dellen, ook zo'n mooi wandelgebied. Aan het eind van een van onze wandelingen was de zon al onder en werd het te donker om te blijven fotograferen. Tijd voor een experimentje: het flitskoppie op de camera open klappen en eens kijken wat voor resultaten dat oplevert. Thuis ontdekte ik pas de nevel, die de op zich simpele foto iets mysterieus geeft.

herfstflits 1

herfstflits 2

Onder precies dezelfde omstandigheden - we waren wéér net te laat het bos uit - hadden we geluk dat de hemel steeds mooier kleurde.

Vooruit, nog één, want in de herfst mogen paddenstoelen niet ontbreken. Niet op het bord en niet op de foto. De dauwdruppels zitten nog op het gras en het lijkt wel of iemand heel voorzicchtig wat poedersuiker heeft gestrooid. Een mazzeltje dat de eerste zonnestralen juist op dit groepje schenen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.