Juweeltjes

te laatWat wonen we in een schitterende omgeving en wat is fotograferen een leuke hobby, denk ik vaak als ik mijn foto's archiveer en ze nog eens de revue laat passeren. In de geweldig kleurrijke herfst heb ik een paar juweeltjes gemaakt, al zeg ik het zelf. Dat is in onze contreien geen verdienste van de fotograaf of goede spiegelreflexcamera en dito lens - een aantal foto's hieronder heb ik met mijn mobieltje gemaakt - maar van het mooie jaargetijde en onze schitterende omgeving; dan kun je geen foto's maken die niets bijzonders hebben. Het is vaak een kwestie van op het juiste moment kliken en soms van puur geluk of stom toeval.

Aan het eind van de middag wandel ik vaak op de Renderklippen. De ondergaande zon belicht de herfstbomen dan extra mooi. De bomen lijken nòg kleurrijker. Maar ook een foto zonder veel kleur(en) kan mooi zijn. Als je mazzel hebt en de lucht wat vochtig is, kan het boven ons spectaculair zijn. Een plasje water in het Wollegrasven met z'n gele gras eronder en je hebt een pláátje van een foto.

Ook 's morgens vroeg heb je in de herfst vaak mooi licht. We wandelden op een zonnige morgen het bos uit en hebben een paar minuten staan genieten van dit rijtje bomen langs de Dellenweg.

De Dellen, ook zo'n mooi wandelgebied. Aan het eind van een van onze wandelingen was de zon al onder en werd het te donker om te blijven fotograferen. Tijd voor een experimentje: het flitskoppie op de camera open klappen en eens kijken wat voor resultaten dat oplevert. Thuis ontdekte ik pas de nevel, die de op zich simpele foto iets mysterieus geeft.

herfstflits 1

herfstflits 2

Onder precies dezelfde omstandigheden - we waren wéér net te laat het bos uit - hadden we geluk dat de hemel steeds mooier kleurde.

Vooruit, nog één, want in de herfst mogen paddenstoelen niet ontbreken. Niet op het bord en niet op de foto. De dauwdruppels zitten nog op het gras en het lijkt wel of iemand heel voorzicchtig wat poedersuiker heeft gestrooid. Een mazzeltje dat de eerste zonnestralen juist op dit groepje schenen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.