epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Juweeltjes

te laatWat wonen we in een schitterende omgeving en wat is fotograferen een leuke hobby, denk ik vaak als ik mijn foto's archiveer en ze nog eens de revue laat passeren. In de geweldig kleurrijke herfst heb ik een paar juweeltjes gemaakt, al zeg ik het zelf. Dat is in onze contreien geen verdienste van de fotograaf of goede spiegelreflexcamera en dito lens - een aantal foto's hieronder heb ik met mijn mobieltje gemaakt - maar van het mooie jaargetijde en onze schitterende omgeving; dan kun je geen foto's maken die niets bijzonders hebben. Het is vaak een kwestie van op het juiste moment kliken en soms van puur geluk of stom toeval.

Aan het eind van de middag wandel ik vaak op de Renderklippen. De ondergaande zon belicht de herfstbomen dan extra mooi. De bomen lijken nòg kleurrijker. Maar ook een foto zonder veel kleur(en) kan mooi zijn. Als je mazzel hebt en de lucht wat vochtig is, kan het boven ons spectaculair zijn. Een plasje water in het Wollegrasven met z'n gele gras eronder en je hebt een pláátje van een foto.

Ook 's morgens vroeg heb je in de herfst vaak mooi licht. We wandelden op een zonnige morgen het bos uit en hebben een paar minuten staan genieten van dit rijtje bomen langs de Dellenweg.

De Dellen, ook zo'n mooi wandelgebied. Aan het eind van een van onze wandelingen was de zon al onder en werd het te donker om te blijven fotograferen. Tijd voor een experimentje: het flitskoppie op de camera open klappen en eens kijken wat voor resultaten dat oplevert. Thuis ontdekte ik pas de nevel, die de op zich simpele foto iets mysterieus geeft.

herfstflits 1

herfstflits 2

Onder precies dezelfde omstandigheden - we waren wéér net te laat het bos uit - hadden we geluk dat de hemel steeds mooier kleurde.

Vooruit, nog één, want in de herfst mogen paddenstoelen niet ontbreken. Niet op het bord en niet op de foto. De dauwdruppels zitten nog op het gras en het lijkt wel of iemand heel voorzicchtig wat poedersuiker heeft gestrooid. Een mazzeltje dat de eerste zonnestralen juist op dit groepje schenen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.