Epese Centaine Kipp wint Cibap Talent Award 2018

foto in museum AangepastCentaine Kipp uit Epe heeft de Cibap Talent Award 2018 gewonnen. Dit is een hele prestatie, daar docenten aan het CIBAP in Zwolle gedurende de gehele opleiding de leerling, zonder dat deze er van weet, volgt. De leerlingen moeten echt wel opvallen en over bijzondere gaven beschikken willen ze er uit springen om genomineerd te worden.

 

In het laatste jaar worden er per vakgebied drie leerlingen uitgekozen die de beste van hun lichting zijn. Bij de opleiding ´kleur en interieur vormgeving´ bleek dat Centaine Kipp uit Epe te zijn. De jury was bijzonder lovend over het werk van haar. Het juryrapport spreekt over Centaine als ‘een enorm zelfstandige student met een groot kwaliteits- en verantwoordelijkheidsbesef. Niet alleen als professional is Centaine een voorbeeld, ook als mens is zij uitermate prettig om mee samen te werken’.

De genomineerde leerlingen uit alle vakgebieden mochten een tentoonstelling inrichten in de ´Fundatie´in Zwolle. Daar is het werk van Centaine tot 22 juli te zien op dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. (Blijmarkt 20)

Nu Centaine geslaagd is voor haar examen ‘kleur en interieur vormgeving’, gaat ze alle tijd en aandacht richten op haar toekomst. Zo is zij op zoek naar een parttime baan in de interieurbranche en daarnaast is zij startend ondernemer. En ook wil zij haar bedrijf ‘CentaineCreations interioradvice & styling’ verder uitbreiden.

,,Mijn toekomstdroom is een eigen bedrijf, kleinschalig, waar ik zelfstandig interieuradvies kan geven. Je komt in iemands privéleven, je leert de persoonlijkheid van een klant kennen, dit wil ik laten terugkomen in het interieur. Ik wil mooie ontwerpen maken en er voor zorgen dat mensen daar gelukkig van worden”, aldus de getalenteerde ondernemer.
Centaine kan opdrachten uit het hele land aannemen. Zo kan een potentiële klant een mail met een foto van het interieur sturen, waarop Centaine een schetsplan kan maken en naar de klant toe kan gaan om het ontwerp te bespreken

Elk ontwerp is uniek, toegespitst op de klant. De opdracht wordt omschreven, er wordt een sfeerbord en een visie gemaakt met daarbij de uitleg. Ook worden kleur en materiaalkeuzes getoond en maakt Centaine, indien nodig, een technische plattegrond, voor bijvoorbeeld nieuw aan te leggen stopcontacten. Dit kan, tegen meerkosten, uitgewerkt worden in een 3D ontwerp.

Ook kan er een shoppinglist toegevoegd worden, met daarop de kleur, materiaal en prijs en de vermelding waar een artikel te koop is. Voordeel is dat Centaine goed op de hoogte is van de huidige trends. ,,Ik liep twee keer stage in Italië, zat vrij dicht bij Milaan. Dan krijg je best veel mee van trends. Dit heeft echt meerwaarde voor mijn werk. In Italië heb ik onder andere een hotelinrichting mogen verzorgen, daar heb ik veel van geleerd.”

Sommige mensen denken dat een kleur- en interieuradvies behoorlijk duur is. Centaine: ,,Dat hoeft dus helemaal niet. Soms kun je met een paar kleine aanpassingen, bijvoorbeeld kleur, al heel veel doen. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.“

In Epe en omstreken worden er momenteel veel nieuwe huizen en appartementen gebouwd. Mochten kopers moeite hebben met de inrichting van hun nieuwe woonomgeving of een deskundig advies wensen, dan houdt Centaine zich van harte aanbevolen. Uiteraard is zij ook voor andere vragen te bereiken. Om al wat ideeën van haar werk te krijgen kan iedereen een kijkje nemen op Instagram (zoeken op CentaineCreations) of op haar site: www.centainecreations.nl. Voor vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als er in de maanden juli en augustus een intake wordt aangevraagd biedt CentaineCreations een korting van 20%.

foto in museum Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.