Op stap met een kunstschilder (2)

In het eerste deel, dat hier staat, verlieten we de brug bij de Deventerstraat in Vaassen en gingen we op weg naar de volgende locatie.

Op mijn lijstje stonden het Kievitsveld en de Veluwse Bron, maar de schilder kon zich nog een sluis herinneren ergens in het kanaal, waarop ik tegen hem zei, dat we daar vanzelf langs zouden komen. De auto aan de kant gezet en de schilder was ook hier helemaal weer in zijn nopjes. We liepen de sluisdeuren over - wat ik ook nog nooit had gedaan - naar de andere kant en de schilder vond het prachtig, ook mede vanwege de mooie lantaarnpalen. Nadat er genoeg foto's waren gemaakt reden we verder, maar plots dacht de schilder dat hij van het fraaie sluiswachtershuis nog geen plaatje had, dus maar even terug om deze klus te klaren.

Daarna op weg naar het Kievitsveld en de de Veluwse Bron, maar de schilder vond deze locaties niet zo geschikt voor hem. Bij de Veluwse Bron, waar men blijkbaar wat aan het verbouwen was, heb ik toch maar even een plaatje gemaakt voor mijzelf.

Hierna was Oene aan de beurt en ik had de schilder al verteld dat er in het centrum genoeg mooie karakteristieke gebouwen staan die hij in een schilderij kan verwerken. Het centrum van Oene was opgebroken, maar bij de parkeerplaats bij de kerk konden we wel komen. De schilder vond meteen de kerk al een plaatje, we liepen er achter langs, wat ik ook nog nooit had gedaan. Zo kwamen we bij het MKZ-standbeeld, dat voor de schilder een must was en ik denk dat hij het wel zal gaan verwerken in een schilderij van Oene. Aan de Horthoekerweg wilde ik hem de fraaie oude winkelpanden met onder andere het pand waar Roelofs op staat nog laten zien. Hier raakten we in gesprek met een overbuurman, die ons vertelde waar hij allemaal had gewoond en waar hij gewerkt had. Dit zijn vaak leuke en interessante toevallige gesprekjes. De dag vorderde en wij moesten weer verder. Café Restaurant Dorpszicht was nu aan de beurt en de schilder genoot zichtbaar, na hier ook weer een aantal foto's te hebben gemaakt. Vlak bij de parkeerplaats bij de kerk staat een standbeeld ter ere van het jaarlijkse Oener Koefeest, deze ook nog op de gevoelige sensor gezet. Hierna verlieten we Oene, op weg naar Epe.

Zoals iedereen wel weet, als je vanaf Oene Epe binnenkomt, kom je op de rondweg en doemt al snel het Waaghuis op. Ik had het echter niet op mijn lijstje staan, maar de schilder vond het interessant genoeg om hier ook een stop te maken. Mijn vrouw zat als oppas die middag in de Ring en ik had haar al beloofd dat we zouden komen voor een bakkie thee of koffie. Na deze tussenstop zijn we Epe in gewandeld en de schilder vond het oude gemeentehuis wel wat. Het stond ook op mijn lijstje, net als De Posthoorn, dus ook hier klikte de schilder er vrolijk op los. Via villa Vijvervreugd en villa Beekzicht, wat de schilder ook wel de moeite waard vond, zijn we de Willem Tellstraat in gelopen en via de Beekstraat, waar de camera's ook weer voor de dag werden gehaald, zijn we naar het marktplein gewandeld, waar de auto van de schilder stond. Daar zijn we ieder onze eigen weg gegaan, de schilder met de auto naar huis, want hij moest nog een eindje rijden en ik te voet naar huis.

Het was voor beiden een gezellig dagje. Ik heb zodoende de belevenissen en het voorwerk van een kunstschilder voor de totstandkoming van een schilderij meegemaakt, wat voor mij natuurlijk ook wel interessant was om mee te maken. Nu ben ik benieuwd hoe het er uiteindelijk allemaal uit gaat zien.

Eind dit jaar exposeert deze kunstschilder ergens in Epe. Er hangt dan tevens een aantal schilderijen van herkenbare taferelen uit Epe, Emst, Oene en Vaassen. Ik houd u op de hoogte.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento