De bekende Epenaar Jaap Kanis vertelde over Drukkerij Hooiberg

 DSC2269 copyAfgelopen donderdagavond gaf Jaap Kanis in de Middenstip een lezing over zijn loopbaan bij de in 2009 failliet gegane Eper Drukkerij Hooiberg.

Deze lezing werd georganiseerd door de Evenementencommissie van Ampt-Epe. Deze commissie bestaat uit Eef Brummel, Aline van Dam en Gert van den Esschert. Deze lezing zou vorig jaar zomer hebben plaatsgevonden, ware het niet dat toen de buiten temperatuurmeter 35 graden aan gaf en er niemand zin in had om die avond te bezoeken. Donderdag zaten er zo'n 35 mensen in de zaal en dat viel dus vergeleken met vorig jaar alleszins mee. Onder de aanwezigen ook een aantal oud Hooibergers, altijd leuk om die dan weer te zien waar je jarenlang mee hebt samengewerkt.

Jaap Kanis nam zoals hierboven al vermeld zijn werkzame geschiedenis bij Drukkerij Hooiberg door en dat deed hij op de zijn herkenbare manier. Jaap begon bij Drukkerij Hooiberg als montype tikker en heeft zich daarna opgeworpen tot chef zetterij. Zelf heb ik hem leren kennen als een sociaal mens, je kon altijd met wat voor problemen dan ook bij hem aankloppen. Niet alleen bij Hooiberg was Jaap een begrip, maar ook bij voetbalvereniging Wissel is hij geen onbekende. Donderdagavond was Jaap bijna een uur aan het woord, voordat de aanwezigen een kijkje konden nemen en vragen stellen bij de grafische spullen die door Jaap Kanis, Rein Witteveen en ondergetekende waren meegebracht. Daarna was het tijd voor een korte pauze. Na de pauze werd een film vertoond over oud Epe, verzorgd door Videoclub De Cycloop uit Epe. Deze film is gemaakt in 1964 ter ere van het 100 jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie. Ik denk dat het al met al een geslaagde avond was.

 DSC2261

Gert van den Esschert heet een ieder welkom op deze avond, .......

 DSC2263

....... waarna Jaap Kanis begint aan zijn lezing.

 DSC2262

Hierboven en hier onder enkele grafische spullenen etc.

 DSC2267

 DSC2264

 DSC2265

 DSC2270

 DSC2266

 DSC2271

 DSC2272

 DSC2273

 DSC2274

 DSC2275

 DSC2276

 DSC2278

 DSC2279

 DSC2280

 DSC2281

 DSC2284

 DSC2289

 DSC2290

 DSC2292

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • C.M.G. Ket-Julius

  Mijn moeder was Jeanne Hooiberg de dochter van Tiemen André Hooiberg, die ook de eerste steen legde bij de uitbreiding op 9 september 1929! Ik vind het leuk om nog iets te weten te komen van de drukkerij en ook waar het woonhuis van de familie Hooiberg stond!
  Constance M.G. Ket-Julius

 • P dokter

  Beantwoordde: C.M.G. Ket-Julius

  Ik ben op zoek naar mevrouw Ket-Julius, mijn naam is P Dokter ik denk dat ik interessante brieven voor haar heb over de Hr T. Hooiberg.
  Mijn mail adres is Peterdokterepe@gmail.com
  Wie kan mij Helpen?

 • Johan H. Veenhuis

  Ik ben nog in het bezit van een boekje dat Prins Hendrik in 1929 bij deze drukkerij heeft laten drukken. Een wetenschappelijke verhandeling over bosbouw op h Het Loo

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.