Eind aan bijzonder tijdperk in La Strada

 DSC0262 copyGisteren is een eind gekomen aan een bijzonder tijdperk bij pizzeria La Strada. Na het overlijden van haar man Roberto medio oktober zag Rosa Orru zich genoodzaakt om vervroegd te stoppen met haar werk in haar restaurant in het centrum van Epe.

De Orru’s waren tien jaar lang bijzondere ondernemers in Epe. Ze woonden in Assen, maar reden dagelijks naar Epe om pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten in hun Ristorante/Pizzeria in Epe te maken en serveren. Ze maakten naam met onder andere meer dan 100 verschillende pizza’s. Hij had het pizza’s bakken 40 jaar geleden geleerd van zijn oom en reisde de hele wereld over. Twintig jaar geleden vestigde hij zich in Nederland en leerde hij Rosa kennen. Tien jaar geleden namen ze de pizzeria in Epe over van een neef van haar. ,,We hebben geen moment getwijfeld om in Epe te beginnen. We merkten meteen dat dit een perfecte plek was om een Italiaans restaurant te hebben. Midden in het centrum, pal aan een weg waar veel verkeer langs komt. Beter kun je het niet hebben”, vertelde het duo vorig jaar.

Door omstandigheden moesten ze vorig jaar besluiten hun zaak te koop te zetten. Per 1 december zwaait een ander echtpaar de scepter over de zaak. Roberto Orru mocht dat niet meer meemaken. Hij overleed medio oktober. Rosa wilde tot 1 december La Strada draaiend houden, maar kon het toch niet meer volhouden en zag zich tot haar spijt genoodzaakt er eerder mee te stoppen. Gisteren was ze er voor het laatst. Onderstaande fotoreportage is gisteravond gemaakt.

 B149697

 DSC0257

 DSC0258

 DSC0260

 DSC0261

 DSC0262

 DSC0264

 DSC0268

 DSC0272

 DSC0274

 DSC0276

 DSC0280

 DSC0270

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.