Oranjestadion Epe aan de Spoorlaan

Hij is er helemaal klaar voor. Zijn tuin ademt Oranje. Tientallen meters lint met oranje vlaggetjes, oranje verlichting aan de bomen, tien oranje geschilderde voetballen, ‘Stadion’ Epe met oranje toeschouwers, oranje hoekvlaggen, oranje rozetten, een oranje kroon, oranje klompen, een oranje spandoek, oranje vlaggen, oranje bloemen, een oranje petroleumlamp, oranje linten; wie niet van die kleur houdt, zit bij Herman Veldhuis aan de Spoorlaan aan het verkeerde adres.

Iedereen die over het voormalige spoorbaantracé tussen de Dellenweg en de Hoofdstraat rijdt, ziet het meteen: hier woont een fanatieke oranjefan en we staan aan de vooravond van het EK. De bewoner is er dagenlang druk mee geweest om zijn tuin oranje te maken. Zijn trots is zijn voetbalveldje met onder meer twee doelen, vier oranje hoekvlaggen, een oranje bal en een tribune met wat oranjeklanten. ‘Stadion Epe’ verduidelijkt een bordje dat hij er bij heeft geplaatst. Op een groot spandoek windt hij er geen doekjes om dat hij zelfs tijdens zo’n belangrijk toernooi ook van zijn eigen cluppie SV Epe houdt.

En nou maar hopen dat hij al na drie wedstrijden niet alles weer moet opruimen. ,,Als ze morgenavond maar van Denemarken winnen en de 0 houden’’, kijkt Herman vast vooruit. ,,Dan kunnen ze de andere twee wedstrijden zelfs gelijk spelen om nog een ronde verder te kunnen. Ja, de verdediging is zwak, maar ik vind het middenveld ook niet geweldig. Met Van Bommel en De Jong hebben we daar twee verdedigende middenvelders. Als ik bondscoach zou zijn, zou ik er één uithalen en Van der Vaart erin zetten. Dan heb je veel meer voetbal in de ploeg en kun je veel meer op de aanval spelen. We moeten nog wel even in het toernooi blijven, want m’n goudsbloemen zijn nog net niet uit en die zorgen straks voor nòg meer oranje in m’n tuin.’’

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.