Gemeente wil gesleep met fietsenrekken voorkomen

Epenaren die binnen een straal van een paar honderd meter van de fietsenstalling aan de Wildforstlaan wonen, kunnen binnenkort in de nacht van vrijdag op zaterdag vermoedelijk wat rustiger slapen. En hoeven ’s morgens niet eerst een fietsenrek van hun oprit te verwijderen alvorens ze er met hun auto uit kunnen.

Afgelopen weekenden vonden bewoners van de Bloemstraat, Wildforstlaan, Heuvellaan en omgeving regelmatig een fietsenrek in hun tuin of op hun oprit. In een enkel geval zat er nog een fiets aan vast. Het ding was vrijdagsnachts vanaf de fietsenstalling tegenover het oude postkantoor meegezeuld door uitgaansjongeren. Er worden daar veel meer fietsen gestald dan er overdekte stallingsplekken zijn en daarom heeft de gemeente er losse fietsenrekken bij geplaatst. Maar die zijn niet verankerd en ‘dus’ worden ze nogal eens verplaatst, tot grote ergernis van omwonenden. ,,Ik moest zaterdagmorgen eerst een rek van mijn oprit verwijderen voordat ik er met de auto uit kon’’, zegt een van hen.

De gemeente is daar van op de hoogte en neemt vermoedelijk volgende week maatregelen.
,,Het klopt dat de (fiets)vraag groter is dan het (rek)aanbod’’, laat de afdeling communicatie van de gemeente weten. ,,Daarom hebben we al geruime tijd geleden bij de provincie aangegeven dat we aanvullende rekken willen, ook op andere plekken in de gemeente. In de tussentijd hebben we naast de ‘vaste’ fietsenstallingen extra fietsenrekken geplaatst om inwoners toch de gelegenheid te geven hun fiets te plaatsen. Helaas is het inderdaad vaak raak met die rekken. Dat is uiteraard vervelend voor vooral fietsers en buurtbewoners. We gaan daarom proberen de tijdelijke fietsenrekken beter te verankeren, dat zal waarschijnlijk volgende week gebeuren.’’

Te veel fietsen voor de huidige stallingsfaciliteiten. Daarom zijn losse fietsenrekken bij geplaatst. Ze worden binnenkort verankerd om gesleep ermee te voorkomen.

,,De conclusie is natuurlijk dat de gemeente niet tevreden is met de manier waarop het nu gaat. Die overdekte stallingen die we nu al hebben voldoen, maar zijn niet toereikend. Daarom hebben aanvullende stallingen gevraagd. In de tussentijd proberen we de tijdelijke oplossing te verbeteren en de overlast te beperken.’’

Er worden zeer dikwijls vernielingen aangericht bij de overdekte fietsenstalling. Er zijn al eens in één nacht 21 fietsen vernield, er is al eens een hele berg fietsen gevonden in het ‘vijvertje’ bij het beeld in het park, er liggen vrijwel altijd fietsen die in elkaar getrapt zijn. De voorziening is ook regelmatig een hangplek voor jongeren. De politie zou er voor moeten zorgen dat het vandalisme en de overlast daar verminderen, maar die heeft, vooral op vrijdagavonden, te weinig mankracht om de stalling intensief in de gaten te houden.

De fietsenstalling aan de Wildforstlaan biedt veel te weinig plek voor iedereen die daar zijn fiets wil stallen.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento