De ezelboerderij

Met onze kleinzoon van ruim drie jaar, zijn we een tijdje terug een middagje naar ezelboerderij “De Koperen Ezel” geweest aan de Kopermolenweg in Epe.

De Koperen Ezel is een speel- en doe-paradijs voor kinderen en bovendien nog gratis ook. Het bestaat uit een kinderboerderij en speeltuin. Er is ook een boerenterras waar men wat kan eten en drinken. Daar buiten kan men ezelwandeltochten maken in de omgeving en bovendien ook vanaf camping De Wildhoeve in Emst.

We zijn er dus een middagje met onze kleinzoon geweest die zich er opperbest vermaakte. Hij hopte van het ene speelwerktuig naar het andere. Een van zijn favorieten was die mooie glijbaan, waar je eerst door een tunnel van touw moet klauteren. De kippen en konijnen vond hij minder interessant, maar toen ontdekte hij het domein van de geiten, waar hij ook naar binnen mocht. Er liep toen tussen die geiten ook een ezel van een paar weken oud, wat hij wel interessant vond, vooral toen een medewerkster met een fles voeding aan kwam voor die ezel. Nadat ze had verteld dat er in die fles paardenmelk zat, waar die beesten heel dol op zijn, mocht hij de fles ook even vasthouden. Meneer was helemaal in zijn nopjes, want dat leek hem wel.

Voor niet alleen jonge gezinnen met kinderen is dit een fantastisch uitje, maar ook voor oma's en/of opa's die kleinkinderen ter oppas hebben is dit een plezierig uitje. Bovendien doen ook vaak scholen  de ezelboerderij aan. Kinderen kunnen zich er fantastisch uitleven en het is bovendien ook heel belangrijk voor hun ontwikkeling.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.