Emster kinderen planten 300 boompjes in Eper bosgebied

foto 2 boomplantdag Sprenge 13 12 2019 Menno AangepastLeerlingen uit de groepen 3 tot en met 6 van basisschool De Sprenge Emst hebben afgelopen week meegeholpen aan de instandhouding van het Veluwse bos.

door Henk Boeve


Het begon ’s morgens allemaal op de school met een bijzonder leerzame presentatie door Evan Buytendijk van ingenieursbureau Evan Buytendijk BV uit Wilp. In de presentatie kwam duidelijk een aantal belangrijke aspecten naar voren. Wat is het nut van duurzaam bosbeheer? Wat doet een bos allemaal? Wat leeft er in een bos?

Na deze presentatie stond een groot aantal ouders klaar met hun auto om de kinderen richting de bosschuur nabij de Dellenweg in Epe te vervoeren. Want daar moest het allemaal gebeuren. Een aantal bosarbeiders die werken voor het bosbedrijf van de gemeente Epe stonden onder leiding van Fred Mekelenkamp klaar om de kinderen te ontvangen en te helpen bij het planten van nieuwe boompjes. Door de droge zomers van de afgelopen jaren en de boskever zijn veel fijnsparren doodgegaan in de bossen van de gemeente Epe. Medewerkers van het bosbedrijf hadden nabij de bosschuur een stuk bos afgezet met gaas en daar moest het allemaal gebeuren. Daar moesten rond de driehonderd jonge douglassen, berken en Noorse esdoorns door de schoolkinderen uit Emst geplant worden. En dat deden ze met vol enthousiasme. Er werden duo’s gevormd en ieder duo mocht een schop pakken. Het werken daarmee viel niet altijd mee, maar na wat aanwijzingen is het allemaal voortreffelijk gelukt. De kinderen verdienen dan ook een groot compliment. Nadat alle boompjes geplant waren, werden ze bij de bosschuur getrakteerd op drinken en een heerlijke koek. Het was een bijzonder leerzame ochtend voor zowel de kinderen, maar ook zeer zeker voor de overige belangstellenden. Tip is dan ook: ‘Ga eens wat vaker een wandeling met je gezin in de bossen maken!’

foto 1 boomplantdag Sprenge 13 12 2019 Menno Aangepast

foto 2 bomen planten school 13 12 2019 Henk Aangepast

foto 2 boomplantdag Sprenge 13 12 2019 Menno Aangepast

foto 3 boomplantdag Sprenge 13 12 2019 Menno Aangepast

foto 4 bomen planten school 13 12 2019 Henk Aangepast

foto bomen planten school 13 12 2019 Henk Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento