Emst na 40 jaar zonder grote kerstboom in het dorp

foto plek van de Kerstboom Emst AangepastEmst heeft ongeveer 40 jaar lang een kerstboom midden in het dorp gehad. Daar is nu een einde aan gekomen. Emst heeft geen kerstboom meer en zoals het er nu uitziet krigjt het dorp die ook de komende jaren niet.

 door Henk Boeve


Vanaf eind jaren 70 tot ongeveer 2010 stond er altijd een kerstboom van rond de 10 meter hoog op de parkeerplaats van de Rabobank. Daarna op de parkeerplaats van autobedrijf Riphagen op de hoek Hoofdweg-Hezeplein. Maar daar is dit jaar een eind aangekomen.

Arnoud Riphagen van Emst Onderneemt, met zo rond de 60 leden, legt uit wat de reden hiervan is.
,,Reden 1 is dat we geen geschikte kerstboom van rond de 8 à 10 meter konden vinden. We zijn bij een aantal campings in Emst geweest om te kijken of we iets konden vinden, maar dat is ons niet gelukt. Reden 2 is dat we onvoldoende geschikte mensen konden vinden die ons wilden helpen met het optuigen van de boom. Reden 3 is dat we altijd gebruik konden maken van een hoogwerker, maar die is er niet meer. Reden 4 is dat we zaten met de aansprakelijkheid als er iets zou gebeuren met de kerstboom. En reden 5 is dat wij als bestuur vinden dat we een prachtig alternatief hebben in Emst met de verlichting langs de Eperweg-Hoofdweg-Vaassenseweg.’’

Of de Emster bevolking blij is met dit besluit, is maar de vraag. Een kerstboom hoort bij Emst, is de mening van vele Emsternaren. En dat tijdperk is voorbij. Bijzonder jammer.

foto plek van de Kerstboom Emst Aangepast

Een grote kerstboom en daarmee een beetje extra kerstsfeer in Emst ontbreekt.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Jan

    Gewoon een 8 meter hoge vlaggenmast neer zetten met zo’n vlaggenmast kerstboom verlichting.
    Die kun je jaren lang opnieuw gebruiken en in de mast zou je zomers een toeristisch Emster vlag kunnen hangen.

  • Gert van den Esschert

    Bovenstaande lezend denk ik: 'Waar een wil is, is een weg'. De woordvoerder van Emst Onderneemt heeft het denk ik helemaal bij het verkeerde eind. Geen geschikte kerstboom kunnen vinden bij de Emster campings is natuurlijk een drog reden. M.i. kijk je dan even buiten Emst, zo moeilijk is dat toch niet. Een kerstboom kan ook gerust een metertje minder van lengte zijn. De tweede reden van het onvoldoende vinden van mensen die willen helpen met optuigen, lijkt mij op z'n zachts gezegd een lachertje. Een dorp die jaarlijks een prachtig Emsterfeest kan organiseren moet toch ook bij machte kunnen zijn om zo'n klusje te klaren. Ook het niet voorhanden hebben van een hoogwerker komt ook heel raar over, gezien de capaciteit bij de buurtgemeenten. En dan wordt de reden van aansprakelijkheid opgevoerd. Hoe is het dan met diezelfde aansprakelijkheid de afgelopen 40 jaar gegaan? De mooie sfeerverlichting die er nu hangt is zeker prijzenswaardig, maar weegt niet op tegen een mooie verlichte kerstboom. Kortom WAAR EEN WIL IS , IS EEN WEG!

Powered door Komento