Tom Horn wordt nieuwe burgemeester van Epe

tom hornTom (T.C.M.) Horn wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Epe. De gemeenteraad heeft dit besluit vanavond genomen in een besloten raadsvergadering, op voorstel van de vertrouwenscommissie. PvdA'er Horn is 59 jaar, getrouwd en heeft twee dochters. Hij was geruime tijd wethouder in de gemeente Haarlemmermeer.

Horn was een van de 26 sollicitanten en volgens de gemeentelijke vertrouwenscommissie voldeed hij het meest aan de profielschets die onder meer op basis van een enquête onder de bevoking is opgesteld. Horn was van 2006-2010 en van 2014 tot 2019 wethouder en locoburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Na de fusie van de gemeente Haarlemmermeer heeft hij zijn wethouderschap neergelegd omdat hij graag een volgende stap wilde maken. Momenteel is hij lid van de Raad van Toezicht van Parlan Jeugdhulp te Alkmaar.

Volgens de gemeente heeft Horn 'een deskundige en professionele uitstraling. Diverse leden van de vertrouwenscommissie typeren hem als een nuchtere en analytische man die snel kan schakelen. Uit de gesprekken kwam hij naar voren als een ervaren en krachtig bestuurder met verbindend vermogen. Ook zijn rol als voorzitter en als eindverantwoordelijke op het gebied van openbare orde en veiligheid zal hij overtuigend kunnen neerzetten. Verder is hij toegankelijk en benaderbaar, hij geeft aan niet vóór maar naast de inwoners te willen staan.'

De gemeente meent dat Horn regelmatig te maken heeft met burgerparyiciatie, een heikel onderwerp in Epe. 'Hij zet zijn vaardigheid op dit vlak graag in om inwonerparticipatie in Epe verder te ontwikkelen.'

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt overgegaan. Het streven is om de nieuwe burgemeester medio december 2019 te installeren.

Hij is de eerste PvdA'er sinds Chris de Loor die burgemeester wordt van Epe. Na De Loor, die vooraf gegaan werd door de PvdA'ers Henk Beuke en Ko Bergh,  kwamen achtereenvolgens Leo Eland van het CDA en Pieter van Veen (een jaar waarnemer), Marijke van Lente en Hans van der Hoeve van de VVD.

(De foto is van PvdA Haarlemmermeer)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.