Vos doodt op klaarlichte dag 25 scharrelkipppen in Emst

foto dode kippen kruiwagen fam. de ZwaanHeel Nederland is op dit moment in de ban van de Veluwse wolf, toen die voor de ogen van Benny Pieters en zijn vriendin Renée Storm - van Leeuwen uit Epe een reekalf greep. Maar Jan en Marry de Zwaan, woonachtig aan de Oranjeweg 53 in Emst, zijn helemaal in de ban van een moordlustige vos.

 

door Henk Boeve

Ze zijn de eigenaren van een scharrelpluimveehouderij in Emst met een vrije uitloop naar buiten. Overdag hebben de dieren onbeperkte toegang tot een buitenverblijf. Maar wat gebeurde er één dezer dagen tussen 12.00 en 14.00 uur? Er kwam een vos op hun erf. Die kwam niet alleen kijken, hij doodde maar liefst 25 van hun kostbare scharrelkippen.

,,Meestal komen vossen ´s nachts en in de schemering, maar deze vos kwam op klaarlichte dag. Dat maak je (gelukkig) niet vaak mee. Een vos wordt vaak afgeschilderd als sluw of schurk, eet bijna alles en kan hard rennen. Dus het is niet alleen de wolf op de Noord-Veluwe die ons bezig houdt, dat doen ook de vossen, zegt Marry de Zwaan.

De buren van de familie De Zwaan hebben waarschijnlijk dezelfde vos op bezoek gehad, want ook bij hen zijn diverse kippen dood gebeten.

foto dode kippen kruiwagen fam. de Zwaan 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento