Gemeente: kom met ideeën voor hertenkamp en vijver

De gemeente Epe is bij de bevolking op zoek naar ideeën en initiatieven voor het hertenkamp en de Nieuwe Vijver aan de Dellenweg in Epe. Ze roept mensen op die vóor 15 juli bij haar te spuien.

Eerder al heeft de Stichting Episch Centrum Epe daarvoor een idee aan de hand gedaan. Ze bood aan de kosten van 10.000 euro voor haar rekening te nemen (die zou ze verhalen op de omgeving), het hertenkamp diervriendelijker te maken en van de Nieuwe Vijver weer een recreatievijver met helder water te maken waarin mensen kunnen pootjebaden. De gemeente heeft daar niet inhoudelijk op gereageerd. Episch Centrum vestigde deze week nog aandacht op haar plannen.

Twee dagen later maakt de gemeente het volgende bekend:
‘Het Hertenkamp is prachtig gelegen in de bossen aan de Dellenweg in Epe. Vooral tijdens weekenden en vakanties komen er veel bezoekers op af om de herten en andere dieren te zien en te voeren. Het gebied bij het Hertenkamp is een goed startpunt voor wandelingen door de bossen en over de heide. Dichtbij, aan de overkant van de weg, verscholen achter een houtwal, ligt een voormalige infiltratievijver met pompgebouw en een zandophoging waar bezoekers nu wandelen, spelen en sporten.

Ook in de toekomst wil de gemeente dat deze locaties een mooie plek blijven voor inwoners en bezoekers van onze gemeente. Daarom wil de gemeente Epe aan de slag met nieuwe plannen voor dit gebied.
De gemeente Epe is op zoek naar ideeën en initiatieven voor het Hertenkamp aan de Dellenweg en de nabijgelegen infiltratievijver, inclusief het voormalige pompgebouw van Vitens. Inwoners, ondernemers en andere initiatiefnemers worden uitgenodigd om hun ideeën te geven over dit totale dagrecreatiegebied. Er wordt een klankbordgroep samengesteld, met daarin een vertegenwoordiging van omwonenden, aangrenzende ondernemers en andere belanghebbenden, die mede kan bepalen of initiatieven aansluiten bij de behoefte van de bewoners en de belangen van hun achterban. Het is de bedoeling om samen met hen tot een plan met maatschappelijk draagvlak te komen voor dit gebied.

Er zijn een paar voorwaarden; de plannen voor beide locaties moeten samenhangen, passen bij de het toeristische profiel van de gemeente Epe en aansluiten bij hoe de locaties nu gebruikt worden. Het Hertenkamp blijft bestaan en de landschappelijke, cultuurhistorische en natuurwaarden van het gebied moeten worden gerespecteerd. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om het Hertenkamp en de locatie bij de infiltratievijver, inclusief het voormalige pompgebouw, verder te versterken en aantrekkelijker te maken voor recreatie.

Wilt u meer weten over mogelijkheden of ideeën en initiatieven indienen, doe dit dan vóór 15 juli 2019. Neem dan contact op met de gemeente Epe via 14 0578 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.