Eerste lammetjes bij de schaapskudde

Vanmiddag is het eerste lammetje van dit jaar bij de schaapskudde op de Renderklippen geboren. Al snel gevolgd door een tweede, want de moeder baarde een tweeling. Kort daarvoor twitterde herder Lammert Niesing twitterde de volgende hartekreet: 'Komen we tijdens onze tocht over de heide een roedel honden tegen van een uitlatservice. Kudde in paniek... hoogdrachtigee schapen ondersteboven... pup bijna vertrapt! Houd alstublieft uw hond onder appèl of aan de lijn, ook al ziet u ons niet. Wij zijn dichter bij dan u denkt!'

Kortom: kijk uit daar!

eerstelammetjes

Foto: Lammert Niesing

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Henk Posthouwer

  Hallo Lammert,

  Toch maar een aanlijngebod? Ik heb nog een vruchtbaar idee: als je in een auto wilt rijden dien je een rijbewijs te hebben, want zo’n stuk blik is levensgevaarlijk in de handen van een leek. Zo is het ook met sommige honden en hun eigenaren. Zij, die eigenaren dus, beseffen niet dat ze met een ongeleid projectiel te maken kunnen hebben. Ik gebruikte met opzet het woord ‘baas’ niet, want dat suggereert een zeker overwicht.
  Mijn idee is om een soort examen te verplichten, als hond en baas zijn geslaagd krijgen ze een bewijs van correct gedrag, betalen ze een soort heidebelasting en bovendien krijgen hond en baas een nummerbord op hun reet geplakt, altijd handig bij overtredingen.
  Niemand minder dan onze Jan S. zou de cursussen kunnen verzorgen. Alleen nog een naam voor het opleidingsinstituut....... ?????????

 • Lammert

  Beantwoordde: Henk Posthouwer

  Beste Henk,
  Dank voor je inbreng, ik vind het eigenlijk wel een ludiek idee, heb zelf al wel eens overwogen om een middag te organiseren voor eigenaren met een onwillige hond en dan op stap met de kudde, ook al was het maar om meer begrip te kweken. Zal eens met een zekere Jan S overleggen.

 • Harry

  Lammert ut geweer an de rugge ze luusterd nooit.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.