Pand Quickbornlaan 13 alsnog gekocht voor hospice

De Stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar in Epe heeft de villa op de Quickbornlaan 13 toch definitief aangekocht. Vandaag vond bij notariskantoor Ridderhof en Stelwagen in Vaassen de overdracht plaats.

 

Het nieuwe hospice heeft nogal wat voeten in aarde gehad. De Kruimelschaar kondigde in oktober aan het pand te gaan kopen en nog een ton nodig te hebben voor de begroting van een miljoen euro, maar het duurde zo lang, dat de eigenaren, de huisartsen van het naastgelegen Medisch Centrum, besloten het pand weer in de verkoop te doen. De Kruimelschaar is er nu alsnog in geslaagd het pand te verwerven.

Penningmeester Herman Reurink treedt voorlopig op als huisbewaarder. De aandacht gaat in het nieuwe jaar uit naar het aanbouwen van het paviljoen. Daarin komen de drie kamers voor de gasten die het hospice kan opvangen. Stichting de Kruimelschaar hoopt in het najaar van 2019 het nieuwe pand in gebruik te kunnen nemen.

De aankoop van het pand en de bouw van het paviljoen vergen in totaal ruim 1 miljoen euro. Dat bedrag is bijna binnen. Voor de laatste loodjes zoekt het bestuur nog wel mensen die het hospice financieel willen steunen. Belangstellenden kunnen bellen met voorzitter Leo Eland (tel. 0578 620774) of penningmeester Herman Reurink (tel. 0578 615640).

Het hospice is momenteel tijdelijk gehuisvest aan de Eperweg in Oene. Ook daar zijn drie bedden beschikbaar. Gebleken is dat daarmee in voldoende mate wordt voorzien in de behoefte en dat daar ook voldoende vrijwilligers voor beschikbaar kunnen zijn.

Wie periodiek een nieuwsbrief wil ontvangen om de ontwikkelingen te volgen, kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp ‘nieuwsbrief hospice’.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento