Sint wel naar prachtfeest in Emst, b of w niet

foto kleine Sinterklazen Emst 24 nov 2018 AangepastVoor vele kinderen, maar ook voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s in Emst was het zaterdag bijzonder spannend. De vraag was even: zou Sinterklaas met zijn Pieten wel komen? Maar gelukkig, rond half twee kwam hij via de Oranjeweg aan bij de rotonde. Een zucht van verlichting bij velen.

 

(door Henk Boeve)

Onder begeleiding van muziekvereniging Prins Bernhard trok Sinterklaas in een prachtige koets, getrokken door twee schitterende zwarte paarden met koetsier Paul Sueters van Stalhouderij Het Zwarte Paard aan de teugels, door Emst.
Bij de Hezebrink stonden inmiddels vele kinderen om de goedheiligman met zijn zwarte Pieten welkom te heten. Want daar ging het allemaal gebeuren, de Emster Sint Show onder leiding van twee Emster artiesten, Adje en Gradje. De bedoeling van de show is dat kinderen Sinterklaas en het publiek vermaken met bijvoorbeeld een act, dansje, zingen van lied, acrobatiek. Maar liefst tien groepen kinderen hadden zich voor deze show opgegeven. De Hezebrink zat afgeladen vol toen Sinterklaas de zaal binnen kwam.

Een geweldige Emster Sint Show, gerealiseerd zonder subsidie van de gemeente Epe, zonder toespraken van burgemeester of wethouders, maar wel dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren.
Waarom was er eigenlijk geen afgevaardigde van de gemeente Epe, die de Sint en Pieten welkom kwam heten? Politiek Epe, denk hier eens over na. Zijn alleen Vaassen en Epe maar belangrijk voor de burgemeester en wethouders? De Emster bevolking heeft hier geen goed woord voor over.

Tussendoor maakte Sinterklaas bekend wie er een prijs hadden gewonnen met de kleurwedstrijd. Bij de peuters gingen de prijzen naar Quinn Kouwenhoven en Lynn Boeve, bij de kleuters naar Maud van Gortel en Amy Nooteboom en bij de onderbouw naar Edine van den Brandhof en Yamaro Koetsier.

Al met al een Sinterklaasintocht waar een klein dorp als Emst heel erg trots op kan zijn en, nogmaals, ook zonder inbreng van gemeentelijke zijde.

foto intocht Sinterklaas Emst 24 nov 2018 Aangepast

foto kleine Sinterklazen Emst 24 nov 2018 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Johan Broekhuis

  Wij als organisatie van de intocht in Emst weten wel hoe de vork in de steel zit, of zat, het is nu dit jaar alweer 47 jaar geleden dat de
  eerste intocht werd gehouden. Dus Hr. de Vries , wat is dan 16 jaar !! Dan kunt u niet weten wat er in de begin jaren, van de intocht in Emst heeft afgespeeld, tussen onze organisatie en de Gemeente. En waarschijnlijk ook niet toen de Gemeente, een paar jaar geleden, € 1000,00 had te vergeven aan de 2 ( ?? ) "officiële" Sint intochten in de Gemeente Epe. Dus Hr. de Vries en "Peter " zo "vreemd" of "stemmingmakerij" is het verhaal van Henk Boeve niet. Maar wees gerust wij zijn er op 23 November 2019 gewoon weer.

 • René de Vries

  Beantwoordde: Johan Broekhuis

  Dus college was inderdaad niet uitgenodigd door organisatie, dat was het onderwerp. En inderdaad wat er bijna 50 jaar geleden allemaal is gebeurd is mij onbekend, gelukkig maar.

 • Jan van de Vlekkert

  Inderdaad de Vries, een van die weinige keren dat ik het met u eens ben.
  Als je er toch niks te zoeken hebt, zou ik ook mooi niet gaan .................!

 • Jan van de Vlekkert

  Enige spontaniteit in deze is dhr.de Vries kennelijk vreemd.
  Tijdens verkiezingen is men van uit Vaassen altijd gevraagd of ongevraagd met een ,,royaal,, gezelschap aanwezig.
  Maar ja, er valt tijdens zo,n Sinterklaas intocht natuurlijk niets te scoren ..............

 • René de Vries

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Ongevraagd op iemands feest ceremoniemeester spelen?

 • René de Vries

  Vreemd artikel van de heer Boeve. In de 16 jaar dat ik wethouder was zijn we als college
  nooit uitgenodigd om bij de intocht in Emst te zijn en waren we altijd wel bij de intocht in Vaassen en Epe. Emst had al die jaren een eigen programma.

 • Peter

  Ja als je ze niet uitnodigt, komen ze ook niet. Beetje stemmingmakerij dit bericht. Vind je zelf ook niet?

Powered door Komento